-Online- 1. Uluslararası Arapça Çalıştayı Başlıyor

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Edebiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, İ.Ü. Dil Merkezi, İ.Ü. Famer ve online Arapça eğitim veren Londra Merkezli Nexus Dil Merkezi iş birliği ile “Dijital Ortamda Arapça Öğretimi” konulu uluslararası çalıştay 27-29 Mayıs 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek. 


Edebiyat Fakültesi Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak Uluslararası Çalıştaya ülkemiz başta olmak üzere İngiltere, Irak, Ürdün ve Cezayir’den çok sayıda idareci ve yönetici konumunda akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan akademisyenler ve deneyimli uzmanlar katılacak.


ÇALIŞTAY 3 GÜN SÜRECEK

Her gün farklı konuların ele alınacağı ve 3 gün sürecek olan Çalıştayda oturumlar, akşam saat 20:30-23:00 saatleri arasında yapılacaktır. Konuşmacılar, açılış oturumunda "Türkiye'de ve Dünya’da uzaktan dil öğretimine olan ihtiyaç", ikinci oturumda “Dijital ortamda Arapça Öğretimi ile değerlendirme kriterleri”, üçüncü ve kapanış oturumunda ise “Dijital ortamda dil öğretimi ve uzaktan eğitimin güçlü ve zayıf yönleri” konu başlıkları ekseninde değerlendirmelerde bulunacak. 


Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati DEVELİ’nin selamlama konuşması ile başlayacak olan Çalıştayın açılış oturumunda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Irak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Salih el-JABÛRÎ, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa AYDIN, Londra Nexus Dil Merkezi Müdürü Cemal et-TEMİMİ, Cezayir al-Laqawat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Messaoud Dadoune ve FSM İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan ARSLAN’ın da selamlama konuşmaları yapacak. Açılış sunumunu Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yaygın Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Betül ÜYÜMEZ’in yapacak ve ilk gün oturumu İ.Ü. Dil Merkezi/Famer Öğretim Görevlisi Dr. Abdulcabbar Mohammed Kadhim el-ĞUREYRİ’in örnek sunumu ile kapanacak.


Çalıştay’ın ikinci gününde ise Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyup TANRIVERDİ, Ürdün Üniversitesi Dil Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim er-RABABİ’A, Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kazım ÜRÜN, Ürdün el-İlm li'l-Cemî Arapça Dil Merkezi Müdürü Dilayr Ali MUHAMMED, Atatürk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Hafız YANIK, FSM İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Recep Ramadan ABDÜLVAHHAB ve nihayet Aydın Üniversitesi Arapça Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin ELMALI canlı yayına katılarak sunumlarını gerçekleştirecek.


İ.Ü. İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sultan ŞİMŞEK, Alkalem Üniversitesi’nden Arap Dili ve Kur'an Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Ewan İSMAİL, 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerim AÇIK, Marmara İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim KAÇAR, İ.Ü. Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer İSHAKOĞLU’nun konuşmacı olarak katılacağı Çalıştay’ın üçüncü oturumu, İ.Ü. Dil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yalçın YILMAZ’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erecek.


ÇALIŞTAY, EDEBİYAT FAKÜLTESİ YOUTUBE KANALINDAN CANLI YAYINLANACAK

Koronavirüs küresel salgını sebebiyle Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi gerçekleşecek olan Çalıştay, aynı zamanda Edebiyat Fakültesi Youtube Kanalı’ndan da canlı olarak yayınlanacak. Herkese açık olarak düzenlenecek olan programları isteyenler, aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak Youtube kanalından izleyebilecek.



Galeri