Uzaktan Canlı Derslerin Ara(Vize) Sınav Süreci

Değerli öğrencilerimiz,

Fakültemizdeki 21 bölüm ve 44 diploma programı ile hazırlık sınıfına sahip 9 programda vize sınavları ödev yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

Ödev süreci İstanbul Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yönetilecektir. Bunun için ÖYS üzerinde gerekli düzenlemeler yapılmış ve kullanıma açılmıştır. Ödevin konusu, ödevden beklentiler, öğrencilerin ödevlerini teslim etmeleri için ilgili dersin öğretim üyesi tarafından belirlenen son tarih gibi detaylara her bir öğrencimiz kendi ÖYS sayfasından ulaşabilecektir. Bu konuda hazırlanan video ve kullanım kılavuzuna aşağıda paylaşılan linkten ulaşılabilir.

Ödev süreçleri aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

İş Akışı Başlama TarihiBitiş Tarihi
 Ödev konularının ÖYS Sistemi üzerinden ilanı27 Nisan 20204 Mayıs 2020
 Ödevlerin ÖYS sistemi üzerinden teslimi için belirlenebilecek son tarih -5 Haziran 2020
 Ödev notlarının AKSİS5 Haziran 202019 Haziran 2020

Fakültemizde hazırlık eğitimi gören 9 diploma programında (Arap Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Leh Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı ile Ukrayna Dili ve Edebiyatı) ödev uygulaması yine ÖYS üzerinden ancak daha kısa süreli olarak (evde sınav) gerçekleştirilecektir. Adı geçen programlardaki hazırlık sınıfı öğrencilerimizden, kendilerine verilen çeşitli ödevleri (kompozisyon, çeviri vb) saat sınırlamasıyla tamamlayarak sisteme yüklenmelerinin istenmesi planlanmaktadır. Hazırlık sınıflarının bu şekilde gerçekleştirilecek evde sınav uygulamasının tarih ve saatleri kendilerine program sorumluları tarafından duyurulacaktır.

Ödev oluşturma ve teslim süreçleri hakkında açıklayıcı video ve kılavuzlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: