Türkiye’de Oyun Yazarlığında Yeni Eğilimler

“İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi’yle Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümümüzün ortaklaşa düzenlediği ve her yıl Mart ayına denk getirmeye çalıştığımız Haldun Taner’i Anma Toplantıları’nın bu yıl IV. ve V. oturumlarını gerçekleştireceğiz. Bu toplantıların başlığını “Türkiye’de Oyun Yazarlığında Yeni Eğilimler” şeklinde belirlemiştik. Bu söyleşilerde, 2000 yılından günümüze, oyun yazarlığını ve oyun yazarlarının sorunlarını; 2000 sonrası yazarların Türkiye tiyatro tarihiyle olan bağlarını / ilişkilerini konuşmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda bu güne kadar Mîrza Metîn, Ebru Nihan Celkan, Ahmet Sami Özbudak, Şamil Yılmaz, Zeynep Kaçar, Hilal Kuvvet, Ceren Ercan, Gülce Uğurlu, Cem Uslu, Gökhan Eraslan, Firuze Engin, Ferdi Çetin gibi çok sayıda isimle bir araya geldik. 



Önceki söyleşilerin kayıtları, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi’nin 25. sayısında basıldı. (http://dergipark.gov.tr/teddergi/issue/34656

Yukarıdaki linke tıklayarak metinlere ulaşabilirsiniz.

Bu yıl “Türkiye’de Oyun Yazarlığında Yeni Eğilimler” buluşmalarının IV. ve V. oturumlarını gerçekleştiriyoruz. 

İlk oturum 18 Mart Pazar günü saat 15:00’de Kadıköy Theatron’da gerçekleşecek. Oturumun moderatörü Ozan Ömer Akgül, katılımcılar ise Murat Mahmutyazıcıoğlu ile Sami Berat Marçalı olacak.

İkinci oturum 8 Nisan Pazar günü saat 15:00’de Kadıköy Theatron’da yapılacak. Oturumun moderatörlüğünü Ümit Özdemirgerçekleştirecek. Katılımcılar ise Berkay Ateş ile Halil Babür. 

Söyleşi mekanı: Kadıköy Theatron: 


Söğütlüçeşme Caddesi no:64 Bulvar Çarşısı içi en alt kat. Kadıköy.