Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram

KENT ÇALIŞMALARI – KİTAPLIK V

 “Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram” Kitabı üzerine birlikte konuştuk.


21 Mart 2018 Çarşamba

Saat: 17:00


Edebiyat Fakültesi Kurul Odası (Kat III)



İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Kent Çalışmaları, kent alanında yayımlanan yeni çalışmaları tanıtmak, tartışmaya açmak ve eserlerin hazırlık sürecini yeni araştırmacılarla paylaşmak amacıyla “Kent Çalışmaları Kitaplık” başlıklı bir etkinlik dizisi düzenlemiştir. “Kent Çalışmaları-Kitaplık” etkinlikleri, kent araştırmaları alanındaki yeni yayınların konunun uzmanlarıyla birlikte konuşulacağı sohbet niteliği taşıyan bir etkinlik dizisi olacaktır.


Kitaplık etkinliklerinin beşincisinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Ü. Erhan Berat FINDIKLI’nın, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur TANYELİ ile söyleşisine yer verilen “Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram” kitabı konuşulacaktır. Etkinlik 21 Mart 2018 Çarşamba günü 17.00- 19.00 saatleri arasında Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştiriledi.
 

Prof. Dr. Uğur TANYELİ: 


1952 yılında Ankara’da doğdu. 1970’te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü’ne (bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi) girdi. 1976 yılının sonunda adı geçen kurumun Mimarlık Tarihi Kürsüsü’nde asistan oldu. Mayıs 1982’de bu görevinden ayrılarak, aynı yılın Kasım ayında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı’nda çalışmaya başladı ve söz konusu kurumda “Anadolu-Türk Kentinde Fiziksel Yapının Evrim Süreci (11.-15.yy)” başlıklı teziyle doktor unvanını aldı. 1990–1991 ders yılında Michigan Üniversitesi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Merkezi’nde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Yurda dönüşünün ertesinde, Kasım 1991’de İTÜ’deki görevinden ayrıldı ve 1992 Ekim’inde doçent unvanına hak kazandı. 1991–92 yaz yarıyılından başlayarak Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde görev yaptı. Şubat 1995-Ekim 1995 tarihleri arasında adı geçen kurumda bölüm başkanlığı görevini de yürüttü. 1994’te TMMOB Mimarlar Odası’nın “Mesleğe Katkı Ödülü”nü aldı. Haziran 1998’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne profesör olarak atanan Tanyeli, 1999–2000 ders yılında adı geçen kurumda “Mimarlık Tarihi ve Kuramı Yüksek Lisans ve Doktora Programı”nın kuruluşunu gerçekleştirdi. 2011-2014 yılları arasında Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çalıştı. Hâlen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı olan Uğur Tanyeli, çok sayıda mimarlık sergisi hazırladı, bazıları ortak müellifli on bir kitap ve çok sayıda makale yayımladı.

Dr. Öğr. Ü. Erhan Berat Fındıklı:


1995 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Lisans, 1999’da Yüksek Lisans eğitimini, 2011’da ise, Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nde Uğur Tanyeli danışmanlığında “İtalyanlar ve Türkler: Mekânın Reel ve Historiyografik İnşası (1922-1943)” başlıklı tezle doktorasını tamamladı. Toplumsal mekân ve tarih konulu ulusal ve uluslararası akademik projelerde asistan ve araştırmacı olarak çalıştı. Devlet ve özel üniversitelerde mimarlık ve kent tarihi, toplumsal tarih, tarihsel sosyoloji, sanat ve kent sosyolojisi üzerine dersler verdi. 2016’dan bu yana İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tarih Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. Dr./ Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Erhan Berat Fındıklı’nın biri yayım aşamasında olan iki kitabı, çok sayıda makalesi, sergi ve kitap tanıtımları bulunmaktadır.

 
Sorularınız için iletişim bilgilerimiz:

sosyoloji.kentcalismalari@istanbul.edu.tr

@iusosyolojikent

0212 440 0000 / 15998