Sinema ve Toplum Söyleşileri III

Sinema ve Toplum Söyleşileri III

Ercan KESAL

15 Mart 2018 Perşembe / Saat: 15:30

Edebiyat Fakültesi Amfi 5 (C Blok 1. Kat 05)

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyoloji Günleri” toplantılarının elli yedincisi “Sinema ve Toplum Söyleşileri III” başlığı ile senarist ve oyuncu Ercan KESAL’ın katılacağı konferansla devam etti.
  

Konferans 15 Mart 2018 Perşembe günü saat 15:30’da Amfi-5’de gerçekleştirildi.
 

Ercan KESAL
1959 yılında Avanos’ta (Nevşehir) doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Avanos’ta, lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İTİCÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji dalında yüksek lisans yapmıştır. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde Sosyal Antropoloji Doktora eğitimine devam etmektedir.
Uzak filmindeki oyunculukla başlayan sinema serüveni, 3 Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu’da filmlerinde senarist ve oyuncu; Vavien, Derin, Saç, Küf, Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Hükümet Kadın(1-2) ve Ben O Değilim, Bulantı, Yol Kenarı, Eksi Bir gibi filmlerde ise oyuncu olarak devam etti.

Ulusal ve Uluslararası birçok film festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo ödülleri aldı.
Peri Gazozu, Evvel Zaman, Nasipse Adayız, Cin Aynası, Bozkırda Bir Geceyarısı, Zamanın İzinde ve Aslında isimli kitapları vardır.