Şehri Tanımak IV: Sinan Yılmaz

22 Mart 2018 Perşembe Saat 17.00
 Edebiyat Fakültesi Kurul Odası
 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Şehir ve Toplum Kulübü’nün birlikte düzenlediği ve Kent Çalışmaları’nın katkı verdiği “Şehri Tanımak” başlıklı etkinlik dizisinin dördüncüsünü 22 Mart Perşembe günü gerçekleştirdik.

Şehri nasıl tanıyacağımızı konuşmak ve şehri kavramak için şehri nasıl öğreneceğimizi ve onunla nasıl iletişim kuracağımızı anlamak amacıyla düzenlenen “Şehri Tanımak” etkinliğinin bu haftaki konuğu Sinan Yılmaz’dı.

Sinan Yılmaz’ın konuk olacağı program, 22 Mart 2018 Perşembe günü saat 17:00’de Edebiyat Fakültesi Kurul odasında gerçekleştirildi.

 

Sinan Yılmaz, 1976 yılında Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl öğretmenlik hayatına başladı. İstanbul’un Beykoz, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde görev yaptı. 2010 yılından itibaren Üsküdar’ın farklı okullarında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. Halen, Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulunda Sosyal Bilgiler öğretmenliğini sürdürmektedir. Çeşitli dergilerde, özellikle şehir tarihi ve kültürü ile ilgili yazıları yayımlandı. 2017 yılında Üsküdar Kitabı-Altın Şehir isimli kitabı Ötüken Yayınları tarafından neşredildi.