26 EYLÜL AVRUPA DİLLER GÜNÜ

Sözel iletişim ve dil insanoğlunun en tanımlayıcı ve ayırıcı özelliklerinden birisidir. Ne kadar çok sayıda dil varsa o kadar çok iletişim kanalı ve o kadar çok insan çeşitliği vardır. İnsan dil ile yaşar dil ile farklılaşır. Diller farklılığımız aynı zamanda zenginliğimizdir. Günümüzde dünyada 6000-7000 farklı dil bulunmaktadır. Bir o kadar da kültür… Dil ve kültür  birbirlerine bağlıdır. Dil kültür aktarımının en önemli aracıdır. Çok dilli ortamlar aynı zamanda çok kültürlü ortamlardır. Dil ve kültürün çevreye derinlemesine bağlığı bu durumun doğal sonucudur.

Fakültemiz çok dilli ve çok kültürlü gençlerin yetiştiği doğal bir çevredir. Bu zenginliğimizi öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin katılımıyla 26 Eylül Çarşamba günü hep birlikte çeşitli etkinliklerle sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gün boyunca dillerin tanıtıldığı, dillerin dillendirildiği 26 Eylül Avrupa Diller Günü etkinliklerine hepinizi bekliyoruz.

Etkinlik Yeri: Edebiyat Fakültesi Şeref Holü

Etkinlik Gün ve Saati: 26 Eylül 2018, 10.00-17.00