Avrupa Diller Günü Etkinlik Oyunları

European Languages Quiz – (Jeopardy Quiz)

Türkiye’de TRT’de yayınlanan Riziko isimli yarışmanın benzeridir.

Öğrenciler iki grup halinde yarışır, Avrupa dilleri ve kültürleri ile ilgili sorulara soru değeri karşılığı cevap veriri ve kazanan grup çeşitli hediyeler kazanır.

European Treasure Rally Hunter (Avrupa Hazine Avı)

Bu oyunu oynamak isteyenler masalardan ülkeler ve kültür merkezleri ile ilgili bilgi içeren ve soruların yer aldığı bir kitapçık alabileceklerdir. Kitapçıktaki sorulara internetten yapacakları küçük bir araştırma veya yazılı metinlerden bulabilecekleri cevapları kitapçıktaki ilgili alanlara yazıp bir kutunun içine atacaklar. Gün sonunda yapılan çekilişte büyük hediyelerden kazanma şansları olacaktır.

Speak Dating

Bu oyunda bir öğretmen ve bir öğrenci yaklaşık 10’ar dakikalık seanslar halinde öğrencinin seçeceği bazı temel konularda dil dersi alacak. Kendini tanıtma, restoranda sipariş verme, hoşlandığı-hoşlanmadığı şeylerden bahsedebilme gibi basit konuları içeren ve kısa ve hızlı bir şekilde eğitim aldığında bu dili konuşan öğrenciler öğrendikleri her bir dil için pasaportlarına damga vurduracaklar. Gün sonunda yeterli sayıda damgası olan öğrenci pasaportu kutuya atıp büyük hediyeler çekilişinde yer alabilir.

Common Words (Ortak Sözcük arama)

Fuaye salonunda İspanya masasının yanında bulunan tahta üzerinde öğrenciler yine grup halinde eğitim ile ilgili kelimeleri katılımcı ülkelerin dillerinde yazılı olacak şekilde bulup eşleştirecekler. Doğru cevapları bulanlar o anda çeşitli hediyeler alacaklardır.

Word Boxes Puzzle- Tower of Babel (Babil Kulesi)

Yunanistan masanın yanında küplerin her yüzünde çeşitli dillerde ‘I want to study’ yazan cümleyi aynı dilde üst üste getirebilme oyunudur.

Demo Classes (Deneme Dersler)

Katılımcı ülkelerin dillerinin öğrenilmesi adına basit düzeyde yeni başlayanlar için hazırlanmış 20 dakikalık sınıflar oluşturulacak gerçekleştirilecektir.

avrupa-di̇ller-günü-program.pdf

dil-günü-2019-performanslar.pdf

Yaklaşan Etkinlikler

Mücadele-ve-Çile.-II.-Dünya-Savaşı-sırasında-Polonya-vatandaşları