KAYITLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN VEYA ÇEVRİMİÇİ YAPILACAK

Sevgili Öğrencilerimiz,

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne hoşgeldiniz.

Yoğun bir sürecin sonunda ailemizin yeni üyesi oldunuz, başarınızdan dolayı sizi yürekten kutlar, mutlu ve keyifli bir öğrenim hayatı geçirmenizi dileriz. Fakültemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin, ilan edilen kayıt süreleri içinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri bu kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılacaktır. Kayıt işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleşmesi için bu Kılavuzu dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kayıt Kılavuzu İçin  TIKLAYINIZ.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan adaylar aşağıda açıklanan şekillerde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Bu kılavuzda açıklanan kayıt işlemleri sadece YKS sonucu yerleşen adaylar için geçerlidir. YKS sonucu yerleşen adaylar e-Devlet üzerinden veya Çevrimiçi (Online) Kayıt yoluyla aşağıda belirtilen tarihlerde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

1- E-Devletten Kayıt İşlemleri:

2020 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına yerleşen adaylardan; e-devlet üzerinden kayıt yapacaklar, 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Üniversitemizin elektronik kayda açık olan programlarına https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıtlarını (E-Kayıt) yapabileceklerdir.

Kayıtların E-Devlet üzerinden yapılması önemle rica olunur.

Zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Çevrimiçi (Online) olarak kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerden kayıt tarihleri içerisinde herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

2- Çevrimiçi (Online) Kayıt İşlemleri:

E-devlet üzerinden kayıt yapamayan adaylar, kesin kayıtlarını 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında http://aksis.istanbul.edu.tr adresi üzerinden hesap oluşturmak suretiyle kesintisiz bir şekilde yapabileceklerdir. Posta ile kayıt yapılmaz.

Çevrimiçi (Online) Kayıt İçin Sisteme Yüklenecek Belgeler ve 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kayıt Kılavuzu İçin  TIKLAYINIZ.