Edebiyat Fakültesi Tanıtım Sayfası Yayında... ‘’şimdi Edebiyat Fakültesi zamanı’’

‘’şimdi Edebiyat Fakültesi zamanı’’

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN TANITIM SAYFAMIZ YAYINDADIR

Üniversite tercihi yapacak sevgili öğrencilerimiz, geleceğinizi şekillendirecek olan üniversite tercih aşamasına geldiniz. Bu çok özel seçimleriniz arasında biz de olmak isteriz. Sizleri, Fakültemizi daha yakından tanımanız için hazırladığımız https://bit.ly/31nygee sitemizi ziyarete ve sonrasında Fakülte ailemize katılmaya davet ediyoruz.

Tarihin kalbinde eğitim almak, bu havayı solumak için şimdi Edebiyat Fakültesi zamanı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, yaptığı açıklamada, aday öğrencilerin üniversite tercih etmek için karar verme aşamasında olduklarını belirterek, tercihlerini Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden yana kullanmalarının isabetli bir karar olacağını söyledi.

TANITIM SAYFASINI ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYINIZ

Öğrencileri, Fakültenin tanıtım sayfasını https://bit.ly/31nygee ziyaret etmeye davet eden Dekan Develi, küresel salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında aday öğrencilerle internet üzerinden sosyal medya hesaplarından bir araya geleceklerine dikkati çekti.

“1453 yılında başlayan İstanbul Üniversitesinin önemli kurumlarından biri de Edebiyat Fakültesidir.” diyen Develi, şöyle devam etti:

“Edebiyat Fakültesi 1870 yılında Dârülfünûn çatısı altında ilk defa öğrenci alarak eğitimine başlamış bir kurumdur. 150 yıldır Türkiye’nin insan gücüne, entelektüel gücüne, zihinsel gücüne önemli katkılar sağlayan bir fakülteyiz. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi konusu ve alanı itibariyle insan ve toplum bilimleri üzerinde çalışıyor. Bu çok geniş bir alandır. İnsanlık tarihini, kültür tarihini, dilleri, dillerin tarihini, dillerin yapılarını, yer altındaki kültürel zenginliklerimizi yani arkeolojiyi, yer üstündeki kültürel zenginliklerimizi, mirasımızı yani sanat tarihimizi aynı zamanda coğrafyayı, coğrafyanın oluşumunu ve bir çok alanı, tarihi, bizi biz yapan değerleri ve insanlık değerlerini araştırıyor, öğreniyoruz. Bunları bilen ve bunları insanlık kültürüne yeniden üreten insanlar yetiştiriyoruz.’’

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ İSİMLERİ BURADA YETİŞTİ

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin önemli bilim insanı ve aydınlarının Edebiyat Fakültesinde hocalık yaptığını ve İstanbul Üniversitesi’nde yetiştiğini hatırlatan Develi, “Sayacağım isimler çoğunuza aşina gelecektir. Ziya Gökalp, Halide Edip Adıvar, Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Halet Çambel, Ali Nihat Tarlan, Reşit Rahmeti Arat ve daha bir çok bilim insanı bu Fakültede hocalık yapmış, ders vermiş, bu fakültede yetişmiş burada öğrenci olmuştur; Türkiye’nin zihniyetini, entelektüel yapısını ve birikimini oluşturan zenginliğin içerisine katılmıştır.’’ diye konuştu.

Edebiyat Fakültesinin Türkiye’deki eğitim kurumları arasındaki yüksek yerinin kültürel birikimin yanı sıra tarihi bir şehrin tam ortasında yer almasına bağlı olduğunu ifade eden Develi, İstanbul Beyazıt yerleşkesinde, İstanbul’un tarihi hafızasının neredeyse merkezinde eğitim faaliyetinde bulunmalarının öğrenciler için önemli olduğunu belirtti.

Develi, sözlerini şöyle tamamladı:

“İstanbul Üniversitesi öğrencileri, tarihi bir mekânda eğitim görüyorlar; ama esasen tarihin kalbinde eğitim görüyorlar. Böylece sadece amfide, derslikte bilim öğrenmekle kalmıyorlar; şehirde yaşayarak, görerek, hissederek, gezerek ve tarihe dokunarak öğrenme imkânı elde ediyorlar. Bu mekân bir şehir üniversitesi olarak bize bu zenginliği ve imkânı veriyor.”

Öte yandan, Edebiyat Fakültesi Youtube kanalımızdan bölüm tanıtım videolarını izleyebilir ve diploma veren tüm programlarımızla ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarından bizi takip edebilirsiniz.

Edebiyat Fakültesi Kurumsal İletişim Birimi