2020-2021 ÇAP/YANDAL YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılnda Çiftanadal/Yandal programı kapsamında üniversitemizin yabancı dilde hazırlığı bulunan bölümlerine başvuru yapan öğrencilerimizin Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 16 Eylül 2020 tarihinde saat 10.00'da çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

İlahiyat Fakültesi'ne başvuran öğrencilerin Arapça Yeterlilik Sınavını İlahiyat Fakültesi yapacaktır.

Değerli Öğrenciler, 16 Eylül 2020 tarihinde Yüksekokulumuz tarafından yapılacak olan Çift Anadal/Yandal Programları Yabancı Dil Yeterlik sınavları https://ekampus.istanbul.edu.tr adresi üzerinden çevrimiçi (online) olarak saat 10:00’da gerçekleştirilecektir.

Tüm dillerin sınavları dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama yeteneklerini ölçmek üzere hazırlanmış değişik tipte (paragraf soruları, cümle tamamlama, boşluğa gelecek uygun kelimeyi/ifadeyi seçme, çeviri, vb.) 100 adet çoktan seçmeli 4 şıklı sorudan oluşacaktır. Sınav süresi tüm diller için 120 dakika olacaktır. Yanlış yanıtların sayısı, doğru yanıtların sayısından düşülmeyecektir. Sınava giriş için kullanıcı adı ve parola olarak öğrencilerin başvuru sırasında sisteme girdikleri TC Kimlik No (yabancı öğrenciler için Pasaport No) kullanılacaktır.

Sınav hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kaynak: Yabancı Diller Yüksekokulu