“İstanbul Üniversitesi Urartu Araştırmaları (Van-Bitlis)” Etkinliği Gerçekleştirildi

Fakültemiz Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerinin, Doç. Dr. Erkan Konyar koordinatörlüğünde Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na ithafen hazırladıkları “İstanbul Üniversitesi Urartu Araştırmaları (Van-Bitlis)” etkinliği 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Şeref Holü’nde gerçekleşti.

Etkinlikte İstanbul Üniversitesi’nin Urartu Araştırmaları ve Urartu Medeniyeti, konferans, panel, sergi, konser ve enstalasyon çalışmalarıyla tanıtıldı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevtap Kadıoğlu ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar açılış konuşmalarıyla etkinliği teşrif ettiler.

Dört gün süren etkinlikte Urartu çalışmalarının sorunları, araştırmaların geldiği nokta, çözüm önerileri çerçevesinde ele alındı.