Genç Yazarlar Kulübü'nün Feminist Edebiyat Okuma Grubu Yeniden Başlıyor

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genç Yazarlar Kulübü tarafından ''Feminist Edebiyat Okuma Grubu'' adlı etkinlik yoğun talep üzerine ikinci defa düzenlenecek.

Prof. Dr. Mehmet Samsakçı danışmanlığında etkinliklerine ara vermeden devam eden Genç Yazarlar Kulübü, etkinliği 15 Nisan - 27 Mayıs tarihleri arasında dört oturum halinde gerçekleştirecek.

Yüz yüze gerçekleşecek okuma grubu oturumlarında, İstanbul Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenleri feminist açıdan romanları öğrencilerle birlikte inceleyecek.

Doç. Dr. Canan Şavkay, Dr. Öğr. Gör. Özlem Karadağ, Dr. Öğr. Üyesi Arpine Mızıkyan ve Öğr. Gör. Ayşegül Deniz Toroser hocalarımızın moderatörlüğünde gerçekleşecek okuma grubunun 15 Nisan Cuma günü 17.00’de başlayacak ilk programında Öğr. Gör. Ayşegül Deniz Toroser, Jane Austen'ın Gurur ve Önyargı isimli kitabı hakkında düşünce ve çıkarımlarını öğrencilerle paylaşacak.

Edebiyatta ve günlük yaşamda kadının konumlanışı ve feminist etkilerin konuşulacağı programların ikinicisi 29 Nisan Cuma günü 17.00’de Doç. Dr. Canan Şavkay ile gerçekleşecek. Mary Shelley'nin Frankenstein romanı, bu eseri okumuş olan katılımcılarla birlikte konuşulacak. Dr. Öğr. Üyesi Arpina Mızıkyan ile gerçekleşecek 13 Mayıs Cuma 17.00 tarihli üçüncü programda Willkey Collins Ay Taşı romanı masaya yatırılacak.

Genç Yazarlar Kulübünün düzenlediği Feminist Edebiyat Okuma Grubunun son oturumu da Dr. Öğr. Gör. Özlem Karadağ'ın değerli katkılarıyla 27 Mayıs Cuma günü 17.00’de yapılacak. Dördüncü program kapsamında Bram Stoker'in Dracula eseri okuma grubu dahilinde konuşulacak.

Genç Yazarlar Kulübünün sosyal medya hesaplarından duyurulan ve okulumuz öğrencilerinin katılımına açık olan okuma grubunun başvuruları kontenjanla sınırlı olup 3 Nisan 2022 tarihine kadar başvurular devam edecek.

Kulüp üyelerine özel her hafta düzenli olarak gerçekleşen Yazalım & Tartışalım grubu toplantılarından; herkesin katılımına açık söyleşi, panel ve festivallerden haberdar olmak için kulübü sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Yaklaşan Etkinlikler

OMAR Konferans ve Konser Dizileri Devam Ediyor

Prof. Dr. Ümit Konya: ''Yerel Yönetimlerin Kütüphaneciliğe Yaklaşımları''

Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk: Beş Şehir Okumaları “İstanbul-III”