''Çeviribilim Bölümü II. Online Staj Programı'' Başladı

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri için zorunlu olan staj uygulamasını online (çevrimiçi) olarak yaparak, öğrencilerine kolaylık sağlamayı hedefliyor. 

Pandemi süreci nedeniyle işletme stajı olanağı bulamayan öğrencilerin mezuniyetlerine engel bir durumun oluşmaması amacıyla düzenlenecek ''Çeviribilim Bölümü II. Online Staj Programı'', 28 Haziran-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında zoom platformu üzerinden yapılacak. 

Akademi ve sektör işbirliği ile ''Çevrimiçi Staj Pogramı'' Başladı

Eğitim ve iş dünyasından alanında deneyimli, uzman ve bilim insanları tarafından staj programı süresince öğrencilere, ''Çevirmenlik Mesleği ve Meslekleşme'', ''Çeviri İşletmesi Yönetimi ve Çeviride Kalite Kavramı'', ''Çeviride Proje Yönetimi'', ''Çevirmen Mesleğinde Etik Değerler'', ''Altyazı Dublaj Çevirisi'', ''Hukuk Çevirisinde Alan Bilgisi ve Editörlük'', ''Konferans Çevirmenliği'', ''Yayıncılık ve Kitap Çevirmenliği'', ''Mahkeme Çevirmenliği'', ''Sağlık Çevirmenliği'' gibi 18 farklı konu başlığında bir dizi eğitim verilecek. 

Stajyer öğrenci, bu sayede herhangi bir işletme stajında deneyimleyemeyeceği türde bir bilgi, beceri ve deneyim aktarımı ile ''Çevrimiçi Staj Programı'' programının zengin içeriğinden istifade etme fırsatı bulacak. Çeviribilim Bölümü, akademi ve sektör işbirliği ile hem çeviri sektörünün uygulama alanında yer alan sektör temsilcilerinin ve uzmanlarının hem de akademide bu alanda çalışmalar yürüten isimlerin yer aldığı bir seminer programı hazırladı. 


Çevrimiçi Staj Programı, 3 hafta sürecek 

Öte yandan, Çevrimiçi Staj Programı süresi toplam 3 hafta olarak planlandı. Bu süre zarfında toplamda 18 seminer düzenlenecektir. Online Staj Uygulaması, 28 Haziran 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecektir. 

Bu program, Almanca, İngilizce ve Fransızca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı'nda zorunlu staj yükümlülüğü olan 3.sınıf öğrencilerinin katılımına açık olacaktır. Seminer katılımcılarının aktarmış olduğu bilgi ve deneyime ilişkin değerlendirme raporları öğrencilerin staj defteri içeriğini oluşturacak ve staj deneyimi takip eden yarıyılda yer alan ders bağlamında değerlendirilecektir. 

Salgın koşullarının öncelediği dijital devrim sürecinde öğrencilerimizin yakın gelecekte yapacakları işi ve sektörlerini tanımlarına ve deneyim kazanmalarına olanak sağlayan eşsiz bir fırsat yaratacak ve yenilikçi bir staj deneyimi sunacaktır. 

''Katılımlarıyla destek veren tüm katılımcılarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkürlerimizi sunarız.'' 

(İ.Ü) Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arsun Uras Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çeviribilim Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin mezun olabilmek için Haziran - Temmuz - Ağustos aylarından birinde zorunlu stajlarını gerçekleştirmekle yükümlü olduklarını, ancak geçen yıl küresel salgın nedeniyle ilk kez online staj yapmayı tecrübe ettiklerini belirtti. 

Prof. Yılmaz, bu yıl programın daha da genişletilerek, çok geniş ve zengin bir içerik ile öğrencilerin iş dünyasını tanımalarına ve deneyim kazanmalarına katkı sağlayacaklarının önemine dikkat çekti. Prof. Yılmaz, ''Çevrimiçi Staj Programının gerçekleştirilmesinde bizlere değerli katkı ve katılımlarıyla destek veren tüm katılımcılarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkürlerimizi sunarız.'' dedi.

Edebiyat Fakültesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü






Galeri