Avrupa Diller Günü 9 Ekim'de Gerçekleştirildi
Fakültemiz tarafından düzenlenen ''Avrupa Diller Günü'' etkinliği 9 Ekim 2024 tarihinde Şeref Holü'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Kaya, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Haluk Zülfikar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Kadıoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zekai Kardaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aliye Erol katıldı.
Program, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Kadıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı.
Etkinlikte, Batı Dilleri Bölümü, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü yer aldı.
Etkinlik kapsamında Şeref Holü'nde Fakültemizde bulunan tüm dillerin standı kuruldu. Açılış konuşmalarının ardından bölüm ve programlar şiir okuma, müzik dinletisi, tiyatro gösterileri, dans gösterileri, çeşitli dil ve kültürlere ait görsel sunumlarıyla sahne aldı.