Şehri Tanımak 5

ŞEHRİ TANIMAK V
Mehmet Öğün’le Şehri Tanımaya Devam Ediyoruz.
26 Nisan 2018 Perşembe Saat 17.00
Edebiyat Fakültesi Amfi 6

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Şehir ve Toplum Kulübü’nün birlikte düzenlediği ve Kent Çalışmaları’ nın katkı verdiği “Şehri Tanımak” başlıklı etkinlik dizisinin beşincisini 26 Nisan Perşembe günü gerçekleştiriyoruz.

Şehri nasıl tanıyacağımızı konuşmak ve şehri kavramak için şehri nasıl öğreneceğimizi ve onunla nasıl iletişim kuracağımızı anlamak amacıyla düzenlenen “Şehri Tanımak” etkinliğinin bu haftaki konuğu Mehmet Öğün.

Mehmet Öğün’ün konuk olacağı program, 26 Nisan 2018 Perşembe Saat 17.00’de Edebiyat Fakültesi Amfi 6’da gerçekleştirilecektir.

Mehmet Öğün

1955 yılında Ankara'da doğan Mehmet Öğün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. Mimarlık kariyerine 1980 yılında Turgut Cansever Mimarlık bürosunda başlamış ve çalışmalarını bu büroda 2009 yılına kadar sürdürmüştür. Askerlik hizmetini 1989-91 yılları arasında MSB-İnşaat Emlak Dairesi’nde mimari proje kontrol subayı olarak deruhte etmiştir.

1992 yılında eşi Emine Öğün ile birlikte kendi firmalarını kurmuştur. Halen çalışmalarına bu firmada devam etmektedir.

1992 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanan Bodrum Demir Evleri‘nin proje müelliflerindendir.1993 yılında Karşıyaka Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışmasında birincilik ödülünü eşi ile birlikte almıştır. Eşi ile birlikte tasarladıkları Amanruya Oteli’ne, TSMD Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 2016 apı Dalı Ödülü tevdi edilmiştir.

Yaklaşan Etkinlikler

Yunan Dünyasında Osmanlı İzleri: Kültürlerarası Bir Diyalog