Kent Çalışmaları Kitaplık - 6

KENT ÇALIŞMALARI – KİTAPLIK VI

“Toplum Açıklama Girişimi Olarak Şehir Teorileri” Kitabı üzerine birlikte konuşacağız.

 

18* Nisan 2018 Çarşamba
Saat: 17:00
Edebiyat Fakültesi Kurul Odası (Kat III)


İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Kent Çalışmaları, kent alanında yayımlanan yeni çalışmaları tanıtmak, tartışmaya açmak ve eserlerin hazırlık sürecini yeni araştırmacılarla paylaşmak amacıyla “Kent Çalışmaları Kitaplık” başlıklı bir etkinlik dizisi düzenlemiştir. “Kent Çalışmaları-Kitaplık” etkinlikleri, kent araştırmaları alanındaki yeni yayınların konunun uzmanlarıyla birlikte konuşulacağı sohbet niteliği taşıyan bir etkinlik dizisi olacaktır.


Kitaplık etkinliklerinin altıncısında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Korkut Tuna’nın kaleme aldığı “Toplum Açıklama Girişimi Olarak Şehir Teorileri” kitabı konuşulacaktır. Etkinlik 18 Nisan 2018 Çarşamba günü 17.00- 19.00 saatleri arasında Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecektir.


Davetlisiniz…



“Kitaplık” etkinliğine katılım için kayıt olmak gerekmektedir. Kontenjan sınırlıdır, katılımcı formu için lütfen

 

tıklayınız

Prof. Dr. Korkut TUNA:

Prof. Dr. Korkut Tuna Haziran 1944’te Balıkesir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Edremit’te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde lisans eğitimi alan Tuna, 1972-1975 yılları arasında Sosyoloji Bölümünde Doktora derecesi almıştır. 1977 Ocak ayında asistan olarak atandığı Sosyoloji Bölümünde Yardımcı Doçentlik, Doçentlik ve Profesörlük yükseltilmeleri gerçekleşmiştir. Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık gibi idari görevlerden sonra 2011 yılı Haziran ayında yaş haddinden emekli olmuştur. 2013 yılından beri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölüm başkanlığı yapmaktadır. Şehir, Bilgi Sosyolojisi konusunda çalıştı. Sosyolojiyi toplumların tarih derinliği çerçevesinde ele almaktan yanadır.

Sorularınız için iletişim bilgilerimiz:

sosyoloji.kentcalismalari@istanbul.edu.tr

@iusosyolojikent

0212 440 0000 / 15998


Yaklaşan Etkinlikler

Yunan Dünyasında Osmanlı İzleri: Kültürlerarası Bir Diyalog

Yunan Dünyasında Osmanlı İzleri: Kültürlerarası Bir Diyalog

Sosyoloji Bölümü Konferansları

Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Etkinliği

Osmanlı Romanı Mekânı ve Mimarlığı Nasıl Görmez

Sosyoloji Günleri

Konum