“Aile Araştırmalarında Niceliksel ve Niteliksel Araştırma Uygulamaları”

Araştırma Deneyimleri -1

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Araştırma Deneyimleri başladı. Deneyimlerin ilk konuğu “Aile Araştırmalarında Niceliksel ve Niteliksel Araştırma Uygulamaları” başlıklı konuşması ile Doç. Dr. Sutay Yavuz oldu. Konferans 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 10:00’da Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Sutay YAVUZ

Doç. Dr. Sutay Yavuz 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirmiştir. Hacettepe Üniversitesi, Nüfus Etütleri Enstitüsü Ekonomik ve Sosyal Demografi Programından 2002 yılında Yüksek Lisans ve 2008 yılında Doktora derecesi almıştır. 2004-2008 yılları arasında Max Planck Institute for Demographic Research (Rostock/ Almanya) kurumunda akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2009 yılında ‘DHS Fellowship in Population and Health’ programından bir yıl süreli bir araştırma bursu kazanmıştır. Ekim 2013 tarihinde Üniversitelerarası Kurul’dan Demografi alanında Doçentlik derecesi almıştır. Hacettepe Üniversitesinde Araştırma Görevlisi ve Ankara Üniversitesinde Öğretim Görevlisi unvanlarıyla çalışmıştır. 2012 yılı 2015 arasında ise Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda koordinatör/uzman olarak görev yapmıştır. Yavuz, Haziran 2015 tarihinden itibaren TODAİE’de Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.Sutay Yavuz’un Nüfusbilim, Aile Demografisi ve Sosyolojisi, Sosyal Araştırma ve Araştırma Teknikleri ve Göç alanlarında gerçekleştirdiği çok sayıda araştırma, makale, bildiri ve kitap yazarlığı çalışması bulunmaktadır.

Afiş için tıklayınız…

15/04/2016