Çarşamba Toplantıları XXVI: “Klasik Filoloji ve Metodolojisi Üzerine”

Çarşamba Toplantıları XXVI

İstanbul Sosyoloji’de gerçekleştirilen Çarşamba Toplantıları’nın Mart ayı konuğu, “Klasik Filoloji ve Metodolojisi Üzerine” başlıklı konuşmasıyla, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekin ÖYKEN olacak.

“Klasik Filoloji ve Metodolojisi Üzerine” başlıklı toplantı, 3 Mart 2016, Perşembe  saat 16:30’daki ikramın akabinde 17:00’deEdebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecektir.

Yrd. Doç. Dr. Ekin ÖYKEN

Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini İ.Ü. Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında tamamlayan Ekin Öyken, Eski Roma’daki furor (esrime, cezbe) kavramını özellikle Bacchus gizem kültü ve MÖ 186 vakası çerçevesinde incelediği teziyle, 2010 yılında aynı kürsüden doktor unvanını aldı. Eski Roma diniyle ilgili bu çalışmasının yanı sıra Antik Çağ müzik düşüncesi üzerine makaleler de yazan Öyken, 2012-13 akademik yılında, Prof. Mark Griffith’in davetiyle doktora sonrası araştırması için gittiği University of California Berkeley’de Antik Kültürde Bir Anlam Yaratma Süreci Olarak Müzikal Ethos Söylemi(Müziğin İnsandaki Ruhsal ve Ahlaki Etkisi)konusunda çalıştı. Halen İ.Ü. Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında gramer ve şiir dersleri veren Öyken, müzik düşüncesiyle ilgili bir kitap yazmakta ve “Klasik Latincenin Sesleri: Türkçe Odaklı Bir Telaffuz Kılavuzu” başlıklı bir bilimsel araştırma projesi yürütmektedir.

Yayınlarından bazıları:

Fasti’nin Açtığı Pencereden Roma Takvimine Bakış”, Sosyoloji Dergisi, Cilt.3, 2013: 191-212.

“Dumézil’sTripartition Applied To Ancient and Medieval Philosophy of Music”, Arkeoloji ve Sanat, 131, 2009: 63-72.

“Marsyas’la İlgisi Var mı?”, Cogito, 2008: 189-202.

“Sahte Perileri Kovmak”, Navisalvia Sina Kabaağaç’ı Anma Toplantısı 2007: Ars Poetica, 2007: 39-52.

24/02/2016

Ordu Cad. No: 6, 34459 Laleli / İstanbul