Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, IGU Başkan Yardımcılığına yeniden seçildi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, Uluslararası Coğrafya Birliği (IGU) Başkan Yardımcılığı’na yeniden seçildi.

Çin’in başkenti Pekin’de 33. Uluslararası Coğrafya Birliği Genel Kurulu’nda 23 Ağustos 2016 tarihinde yapılan oylama ile IGU Başkan Yardımcılığına seçilen Gönençgil, yaptığı açıklamada, IGU’nun 100 yıllık bir kuruluş olarak dünyadaki Coğrafya birliklerinin şemsiye kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, ‘’Buraya seçilen ilk Türk akademisyen olmam yanında ikinci defa seçilmiş olmaktan da son derece mutluyum.’’ dedi.

Gönençgil, ‘’Burada gerçekleşen faaliyetler Türkiye’deki Coğrafya camiasına da olumlu katkılar yapmaya devam edecektir. Korona virüs salgını nedeniyle gelecek yıla ertelediğimiz Uluslararası Coğrafya Kongresine yurtdışından 2000’in üzerinde başvuru oldu. Bunun yanında yine organizasyon komitesi başkanlığını yürüttüğüm Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı (iGEO)na da 50 civarındaki ülkenin katılımı beklenmektedir. Tüm bu gelişmelerin ülkemiz Coğrafya camiasına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Türk Coğrafya Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Gönençgil, 2021 yılında ülkemizde yapılacak (IGU) 34. Uluslararası Coğrafya Kongresi’nin de yerel organizasyon komitesi başkanlığını sürdürmektedir.

Uluslararası Coğrafya Birliği (IGU), kuruluşundan bu yana dünya çapında tüm Coğrafya kurumlarının katılımı ile çalışma yürütülen bir üst kuruluş olarak görev yapmaktadır. IGU’nun bugün itibariyle 103 ülkeden üyesi bulunmaktadır.

Haber - Tasarım Yusuf KARADAĞ

Kurumusal İletişim Birimi