EDEBİYAT FAKÜLTESİ’NDE UZAKTAN CANLI DERSLER BAŞLADI

19 pandemisi önlemleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı, üniversitelerin uzaktan eğitim kararın akabinde İstanbul Üniversitesi kısa süre içinde gerekli dijital hazırlıklarını tamamlayarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS)’ni tüm programlarda kullanıma açtı. Hemen ardından ÖYS üzerinden canlı (senkron) dersler de verilmeye başlandı.

Edebiyat Fakültesi, söz konusu hazırlıkları Üniversitemizin diğer birimleriyle aynı anda tamamlayarak, 6 Nisan 2020 pazartesi gününden itibaren bünyesindeki 21 bölüm ve 44 diploma programında verilen 1603 derste canlı ders uygulamasına geçmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda Fakültemiz öğrencileri AKSİS şifreleriyle ÖYS sistemine girerek, ders sunumlarına ulaşabilmekte, canlı ders programına erişebilmekte ve kullanımı oldukça kolay olan bir dijital uygulama üzerinden canlı derslere katılabilmekteler. 16.182 lisans ve yaklaşık 2.500 lisansüstü öğrencisiyle sadece İstanbul Üniversitesi’nin değil Türkiye’nin en büyük sosyal bilimler fakültesi olan Edebiyat Fakültesi’nin 484 kişilik öğretim elemanı kadrosu, bu olağanüstü dönemde öğrencileriyle sanal sınıflarda bir araya gelerek bilimsel vazifesini yerine getirmeyi her zamankinden daha fazla önceliyor. Bu maksatla Fakültemizin tecrübeli öğretim üyeleri hızlıca yeni duruma uyum sağlamış, dinamik araştırma görevlileri sistemin hayata geçirilmesi ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için özveriyle çalışmış ve çalışmaktadır. Değerli öğrencilerimizin canlı dersleri takip oranının yüksek olması söz konusu hazırlık ve gayretlerin karşılık bulması bakımından memnun edicidir.

6 Nisan 2020 pazartesi günü başlayan canlı ders uygulaması 6 hafta devam edecektir. Dersleri canlı olarak takip edemeyen öğrencilerimiz arşivlenen ders videolarına ÖYS üzerinden istedikleri zaman ulaşabilmekte, öğretim üyelerinin her ders için hazırladıkları ders kitabı, notu ve/veya sunumundan yararlanabilmektedirler.

ÖYS platformunun kullanımı ve canlı ders uygulamasının detayları hakkında hazırlanan kılavuz ve videolara aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

Bu süreçte tüm öğrencilerimizin yanında olduğumuzu, Fakülte olarak bilim ve eğitim faaliyetlerimizin her zamanki gibi devam etmesi için gereğini yerine getireceğimizi belirtir, tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar dileriz.

Prof. Dr. Hayati DEVELİ
                                                                                                                                   Dekan V.