SUAT TAŞER OYUN YARIŞMASI

SUAT TAŞER KISA OYUN YARIŞMASI

AMAÇ

Değerli tiyatro sanatçısı ve tiyatro eğitimcisi Suat Taşer’in anısını canlı tutmak ve tiyatromuzda genç oyun yazarlarının yetişmesine ve tanıtılmasına katkı sağlamak adına Suat Taşer Ailesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 1983 yılından  bu yana  düzenlenen “Suat Taşer Ödülü Kısa Oyun Yarışması”nın amacı,

-Oyun Yazarlığımızın gelişimine katkı sağlamak,

-Dramatik Yazarlık alanında nitelikli yapıtlar verilmesini özendirmek,

-Genç Yazarları kamuoyuna tanıtmak ve desteklemektir.

KATILMA KOŞULLARI

• Yarışmanın bu yılki teması serbesttir.
  • Yarışmaya yalnızca üniversitelerimizin tiyatro bölümlerinde Dramatik Yazarlık eğitimi görmekte olan öğrenciler katılabilir.
  • Yarışmaya birden fazla oyun gönderilebilir. Ancak yarışmaya katılan oyunların daha önce ödüllendirilmemiş, yayınlanmamış ve sahnelenmemiş olması gerekmektedir.
  • Oyunlar times new roman yazı karakteri / 12 punto / 1.5 satır aralığı ile yazılacaktır. Yarışmaya katılacak oyunların 30 dakikalık oynanma süresini (15-17 sayfa) aşmaması
  • Yarışmaya katılacak yapıtların üzerinde yazarının adı olmayacak, yalnızca dört harften oluşan bir rumuz yazılacaktır. Aynı rumuzun yazılı olduğu bir zarfa ise katılımcının kimliğini, kısa özgeçmişini, irtibat telefonlarını ve adresini belirten bir yazı ile katılımcının bir fotoğrafı konulacaktır.
  • Oyunlar 5 (beş) kopya olarak teslim edilecektir.
  • Oyunlar en geç 13 Kasım 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, SUAT TAŞER ÖDÜLÜ KISA OYUN YARIŞMASI, DEÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ GÜLDESTE SOKAK NO:4 NARLIDERE-İZMİR adresine APS, Adrese Teslim Kargo olarak ya da elden teslim edilmelidir.

Yukarıda belirtilen koşulları yerine getirmeyen oyunlar yarışma sekreterliğince yarışma dışı bırakılacaktır.

Seçici Kurul’un değerlendirmeleri sonucunda sahnelenmeye değer bulunan dört kısa oyun 27 Mart Tiyatro Haftası etkinlikleri içinde uygun koşullar bulunduğu takdirde sahnelenecektir.

SEÇİCİ KURUL

Canan KIRIMSOY (D.T. Dramaturgu)

Tamer YILMAZ (D.T. Oyuncusu)

Prof.Dr.Hülya NUTKU (DEÜ GSF Sahne Sanatları Bölümü)