“Between the stage and the movie screen: the dramaturgy of a live movie performance” – Liviu Dospinescu

Laval Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Liviu Dospinescu “Between the stage and the movie screen: the dramaturgy of a live movie performance” başlıklı bir konferans verdi. Dospinescu, sahnede canlı performans yapan oyuncu ile oyuncunun aynı anda perdeye yansıyan görüntüsü arasındaki ilişki üzerinde durarak bu iki kurmaca alanın seyirciye etkilerini analiz etti. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ile İ.Ü. Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Kadıköy Theatron’da gerçekleştirildi.

14/05/2015