Loyola University Chicago’nun Üniversitemizi Ziyareti

Araş.Gör.Namık KILIÇ

Loyola University Chicago’nun toplam 27 kişiden oluşan öğretim üye ve öğrencileri 27 Kasım Perşembe Akşamı Fakültemizi ziyaret ettiler. Edebiyat Fakültesi’ndeki öğrencilerin yaşam alanları, derslikler, kütüphane ve diğer alanları gezen öğrenci ve öğretim üyeleri Üniversitemiz hakkında sordukları sorular ile oldukça ilgili olduklarını gösterdiler. Ziyaret kapsamında Gemi Konservasyon ve Rekonstrüksiyon Laboratuvarında Üniversitemizin anlatıldığı bir film gösterimi yapılarak Fakültemiz, Sualtı Kültür Kalıntılarını Koruma Anabilim Dalı tarafından yürütülen Yenikapı Batıkları Projesi Hakkında bilgi verildi. Fakültemiz, Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Çakmak tarafından verilen derse de katılarak öğrenci-hoca ilişkisini yerinde inceleyen öğretim üye ve öğrencileri daha sonra Üniversitemiz Merkez Kütüphanesine geçerek burada gözlemlerde bulundular. Son olarak Loyola University Chicago’nun davetlisi olarak Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşen geleneksel şükran günü yemeğinin ardından program tamamlandı.

02/12/2014