İmparatorun Kayıp Limanı (ARTE Belgeseli)

İmparatorun Kayıp Limanı
Denizcilik tarihindeki en önemli keşifler arasında gösterilen Yenikapı’daki “Theodosius Limanı” kazıları bir belgesele konu oldu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin başkanlığında sürdürülen kazılarda elde edilen bilimsel veriler, Hannes Schuller’in yönetmenliğini üstlendiği “İmparatorun Kayıp Limanı” Belgeseliyle izleyici ile buluştu. Belgesel ilk olarak CBC (Kanada Televizyonu) ve ardından ARTE’de (Alman-Fransız Kültür Kanalı) gösterime girdi.
Yayın süresi 52 dakika olarak planlanan dokümanterde Zeynep Kızıltan (Kazı Başkanı), Prof.Dr.Mehmet Özdoğan (Prehistorya), Prof.Dr.Vedat Onar (Osteo-Arkeoloji),  Doç.Dr.Ufuk Kocabaş (Gemi Arkeolojisi),  Dr.Nick Eyles (Jeoloji),  Dr. Jonathan Bardill (Bizans Tarihi) röportaj yapılan uzmanlardan bazıları.
İstanbul Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen “Gemi Arkeolojisi” ve Osteo-Arkeoloji” çalışmalarına detaylı olarak yer verilen belgesel, görsel efektleri ve 3 boyutlu animasyonlarıyla da dikkat çekiyor.
08/11/2013