Cumhurbaşkanımızın Yenikapı Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Üniversitesi’nin Gün YüzüneÇıkardığı Yenikapı Batıkları’nı Gezdi
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 Eylül 2009 Pazar günü İstanbul’un tarihini değiştiren Yenikapı Kazı Alanını ziyaret etti. Marmaray ve Yenikapı metro çalışmaları sırasında ortaya çıkan kazı alanı hakkında yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra kazı alanına geçti. Burada yetkilerle ve çalışanlarla görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Üniversitesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nün yönetiminde çalışmaları sürdürülen batıklar bölümünü gezdi. Yenikapı Batıkları Proje Başkanı Yard. Doç. Dr. Ufuk Kocabaş’tan batıklar üzerine detaylı bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kazıların insanlık tarihi açısından çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek çalışmalarda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, İstanbul Üniversitesi’ne ve diğer kurumlara teşekkür etti. Kazı alanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet M. Gökçen, Genel Sekreter Dr. Yusuf Akça, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yard. Doç. Dr. Ergün Yolcu eşlik etti.

05/11/2013