2015 URAP Türkiye Sıralamasında Tarih Bölümümüz 2. Sırada

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olan URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuarı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. Çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını farketmelerine yardımcı olmayı amaçlayan URAP'ın bu yılki sonuçlarına göre Tarih Bölümümüz, Türkiye genelinde Üniversitelerin alanlara göre sıralamasında Arkeoloji bölümü ile birlikte 2. sırada yer almıştır.   Bölümümüzün bundan sonraki hedefi ise hakkettiği yer olan 1. sıradır.

Sıralama için tıklayınız.

07/07/2015