19.-20. Yüzyıllarda Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumu sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı – Kültür Müdürlüğü, Türk Ocakları İstanbul Şubesi, İstanbul Üniversitesi, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi ve İ.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği ve 5-7 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen “19.-20.Yüzyıllarda Türk-Ermeni İlişkileri | Kaynaşma, Kırgınlık, Ayrılık, Yeni  Arayışlar” başlıklı uluslararası sempozyum,  İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda 5 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 09:30’da yapılan protokol konuşmaları ve açılış oturumu ile başladı. Daha sonra üç gün boyunca devam eden sempozyuma Türkiye dışından Amerika, Azerbaycan, Polonya, Rusya gibi ülkelerden yerli ve yabancı 74 akademisyen katıldı. Sempozyum programı çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Ermeni Bestekârların Türkçe eserleri seslendirildi. Sempozyum 7 Ocak 2015 Çarşamba günü İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özkan'ın oturum başkanlığını yaptığı kapanış oturumuyla sona erdi.  Sempozyum resimleri için tıklayınız...
12/01/2015