Araştırma Deneyimleri – 6
16 Mart 2017, 17:00

arastirmadeneyimleri_006

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Araştırma Deneyimleri – 6 etkinliği ile devam ediyor. Araştırma Deneyimleri’nin altıncı konuğu “Türkiye’nin Suriyeli Göçmen Çocuklar İle İlgili Eğitim Politikası: İstanbul Örneği Çerçevesinde Bir Analiz başlıklı konuşmaları ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu ve Doç. Dr. Y. Yeşim Özer Yürür olacak.

Seminer, 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 17:00’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’de gerçekleştirilecektir.

Davetlisiniz…

Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Balkanlar, Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri programında yüksek lisansını ve Uluslararası İlişkiler programında doktorasını tamamlamıştır. Komsuoğlu Emory ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan araştırmacının temel ilgi alanı siyaset sosyolojisi ve siyasi kültürdür.

Doç.Dr. Y. Yeşim Özer Yürür

Lisans öğrenimini Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamış, İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı ve Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku bölümlerinde yüksek lisans yapmıştır. Doktora derecesini Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsünden alan araştırmacı halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesidir. Avrupa Birliği ve Göç Politikaları alanlarında çalışmaktadır. En son çalışmaları arasında “Türkiye ve Fransa Örnekleriyle Uluslararası Göç ve Yabancı Düşmanlığı adlı kitap çalışması bulunmaktadır.

İlgili Sunum ve Yayınlar:

Özer Yürür Y.Y., Komsuoğlu Çitipitioğlu A., Ateşok Z.Ö. , “Türkiye’deki Suriyeli Çocukların Eğitimi:Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, The Journal of Academic Social Science, no.4, pp.76-76, 2016

Özer Yürür Y.Y., “Mültecilik ve Eğitim: Türkiye’deki Suriyeli Kız Çocuklar”, 1. International Women’s Congress, Ankara, Türkiye, 14-16 Kasım 2016.

Komsuoğlu Çitipitioğlu A., “Kadın, Yükseköğrenim ve Çalışma Yaşamı”, 1. International Women’s Congress, Ankara, Türkiye, 14-16 Kasım 2016.

Özer Yürür Y.Y., “Mültecilik ve Eğitim: Türkiye’deki Suriyeliler”, UCL – MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi, Şanlıurfa, Türkiye, 9-11 Kasım 2016.

Özer Yürür Y.Y., “Mülteci İstihdamı Bağlamında Yükseköğretimin Rolü: Türkiye’deki Suriyeliler Örneği”, 21.Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı, İstanbul, Türkiye, 10-11 Ekim 2016.

Komsuoğlu Çitipitioğlu A., Ateşok Z.Ö., Özer Yürür Y.Y., “Challenges of the Turkish Education System: The Case of Syrian Refugee Children”, The European Consortium for Political Research (ECPR) 10th General Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 7-10 Eylül 2016.

Komsuoğlu Çitipitioğlu A., Özer Yürür Y.Y., Ateşok Z.Ö., “Educational Response to Syrian Refugee Children in Turkey From a Rights Perspective”, The 18th Nordic Migration Conference: Migration and social inequality Global perspectives – new boundaries, Oslo, Norveç, 12-12 Ağustos 2016.

28/02/2017