“GÖNÜLLÜ OL İSTANBUL”
Tanıtım Toplantısı

GÖNÜLLÜ OL İSTANBUL !

gönüllüakademilogo

Gönüllü Akademisi ve Gönüllülük Eğitimleri Projesi tamamlandı.

Gönüllülük alanına önemli bir katkı sağlaması beklenen proje için 15 Kasım’da bir tanıtım toplantısı düzenlenecek.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun desteğiyle yürütülen “Gönüllü Akademisi ve Gönüllülük Eğitimleri Projesi” tamamlandı.

Toplamda 2 yıllık bir çalışmaya dayanan ve oldukça geniş bir kapsamı olan bu projede gönüllülük araştırması, gönüllü portalı ve bir akademi programı olmak üzere üç temel bileşen bulunuyor.

• İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülük algılarını, deneyimlerini ve eğilimlerini anlamak amacıyla 2448 öğrencinin katılımı ile “Üniversite Öğrencilerinin Gönüllülük Algıları, Deneyimleri ve Eğilimleri: İstanbul Üniversitesi Örneği” başlıklı bir saha araştırması yapıldı. Araştırmanın bulguları ve sonuçları kitap haline getirilerek “Üniversitede Gönüllü Olmak” başlığı ile yayımlandı.
  • İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülük ile ilgili buluşma noktaları olacak bir portal tasarlandı. http://www.gonulluol.istanbul adresinden ulaşılan Gönüllü Ol İstanbul başlıklı bu portal, gönüllülerle bir araya gelmek isteyen STK’lar ve gönüllü faaliyetlere katılmak isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencilerini buluşturacak.
  • Gönüllü Akademisi, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülüğü konuşacağı, izleyeceği, dinleyeceği, yazacağı, katılacağı ve yaşayacağı 8 haftalık bir program olarak tasarlandı. Akademi üniversite öğrencileri arasında gönüllülüğün yaygınlaşması için önemli bir adım olacak.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Turing Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Katkak başta olmak üzere, akademisyenler, STK’lar ve öğrencilerden oluşan geniş bir katılım ile İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Gönüllülük Akademisi ve Gönüllülük Eğitimleri Projesi Tanıtım Programı’nda projenin tüm çıktıları tanıtılacak, proje kapsamında hazırlanan “Üniversitede Gönüllü Olmak” kitabı tüm katılımcılara hediye edilecek.

Başta üniversite öğrencileri olmak üzere, gençler arasında gönüllülüğün yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağlaması beklenen projenin danışmanlığını İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Coşkun ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar’ın, yürütücülüğünü İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk’ün yaptığı projede İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 30 kişilik bir öğrenci ekibi görev aldı. Başından sonuna kadar gönüllü bir biçimde çalışan öğrenciler, gönüllülüğü yaşayarak ve yaparak öğrendi.

Tarih: 15 Kasım 2016

Saat: 09.00

Yer: İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi, Beyazıt

(Tarihi ana kapı yanındaki Eczacılık Fakültesi’nin arkasında yer almaktadır.)

Ayrıntılı bilgi için: www.gonulluakademisi.org / www.gonulluol.istanbul

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi

Tel: 0212 455 57 00 / 15773