Konuşmalar IX

IUSAM_Konusmalar_009_Afis

Davranış Bilimlerinde

Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Çalışmaları

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Konuşmalar’ın dokuzuncu konuğu “Davranış Bilimlerinde Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Çalışmaları” başlıklı konuşması ile Doç. Dr. Ömay ÇOKLUK olacak.

Konferans 25 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 17:00’da Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecek. Program öncesinde saat: 16:30’da ikram olacaktır.

Davetlisiniz…

Doç. Dr. Ömay ÇOKLUK

Doç. Dr. Ömay Çokluk ilk, orta ve lise öğrenimini Karamürsel-Kocaeli’de tamamladı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programını tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim İstatistiği ve Araştırma Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. Mayıs-2004’de aynı programda doktora öğrenimini tamamladı. 2006 yılında Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 2012 yılında doçent unvanını aldı ve halen aynı üniversitede Ölçme ve Değerlendirme Bölümü, Eğitim İstatistiği ve Araştırma Anabilim Dalı’nda görev yapmakta ve bu anabilim dalının başkanlığını yürütmektedir. Hem lisans, hem de lisansüstü düzeyde; İstatistiğe Giriş, Eğitim İstatistiği, Davranış Bilimlerinde İleri İstatistik, Sosyal Bilimlerde Veri Analizi, Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler, Araştırma Yöntemlerine Giriş, Eğitimde Araştırma Yöntemleri, Davranış Bilimlerinde İleri Araştırma vb. adlarla anılan dersler yürütmektedir.

Doç. Dr. Ömay Çokluk’un “Sosyal Bilimler için İstatistik”, “Sosyal Bilimler İçin Çok Değişkenli İstatistik: SPSS ve LISREL Uygulamaları” isimli ortak yazarlı telif kitapları bulunmaktadır. Farklı kitaplarda bölüm yazarlıkları ve çevirileri, alanında yayımlanmış çok sayıda araştırma makalesi ve çeşitli bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Araştırma Yöntemleri – Yeni Başlayanlar için Adım Adım Araştırma Rehberi adlı kitabın ise editörlüğünü yapmıştır.

18/04/2016