Konuşmalar VIII

IUSAM_Konusmalar_008_Afis_002

Sosyal Bilimlerde Dindarlık Araştırmaları: Nitel ve Nicel Yaklaşımlar

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Konuşmalar’ın sekizinci konuğu “Sosyal Bilimlerde Dindarlık Araştırmaları: Nitel ve Nicel Yaklaşımlar” başlıklı konuşması ile Yrd. Doç. Dr. Zübeyir NİŞANCI olacak.

Konferans 16 Mart 2016 Çarşamba günü saat 17:30’da Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecek. Program öncesinde saat: 17:00’de ikram olacaktır.

Davetlisiniz…

Yrd. Doç. Dr. Zübeyir NİŞANCI

Zübeyir Nişancı, Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden lisans diplomasını aldıktan sonra Hartford Seminary (ABD) de yüksek lisans derecesini aldı. Yüksek Lisans eğitimi sırasında Hartford Institute Religion Research (Hartford Din Araştırmaları Enstitüsü) isimli kurumda araştırma projelerinde çalıştı. Doktora eğitimini de Loyola University Chicago sosyoloji bölümünde tamamladı. 2009-2014 Yılları arasında Loyola University Chicago’da Din Sosyolojisi, Sosyolojiye Giriş, Küresel Eitsizlikler, Sosyal Hareketler ve Sosyal Problemler dersleri verdi. Aynı okulda 2011 ve 2013 yılları arasında İstatistik Danışmanı olarak da çalıştı. Zübeyir Nişancı halen İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaktadır. Din Sosyolojisi, Nicel Araştırma Metodları, Sivil Katılım ve Göçmenlik ve Küreselleşme başlıca ilgiendiği konular arasındadır.

15/03/2016