Akademik Gelişim Eğitimleri 3

IUSAM_AkademikGelisim_003bBilimsel Yazım Geliştirme ve Yönetim Sistemi Eğitimi; EndNote Uygulaması

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi (SAM) bünyesinde düzenlenecek olan Akademik Gelişim Eğitimlerinin üçüncüsüyle devam ediliyor.

EndNote Uzman Eğitimcisi Abdulkadir Taşkın ve Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ tarafından verilecek olan eğitimin konusu Bilimsel Yazım Yönetim Sistemlerinden biri olan EndNote Yazılımı olacak. Yapılacak olan eğitimde sistem destekli makale yazımı uygulamalı olarak gösterilecektir.

Tarih: 17 Aralık 2015

Yer: Edebiyat Fakültesi Kurul Odası

Saat: 17:00 (Program öncesinde saat 16:30’da çay ve kahve ikramı olacaktır)

Katılımcı kayıt formunu doldurmak için  lütfen tıklayınız.

Abdulkadir Taşkın

Abdülkadir Taşkın Online Bilgi firmasında Müşteri Hizmetleri Yöneticisidir.

Hacettepe Üniversitesi Dokümantasyon ve Enformasyon Bölümü’nden 2006 yılında mezun olmuştur.

Thomson Reuters’dan Web of Science, Journal Citation Reports ve EndNote Uzman Eğitimci sertifikası bulunmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ

Yrd. Doç. Dr. Metin TUNÇ, Bilgi Bilim sahasında Fırat Üniversitesi’nde ön lisans, Hacettepe Üniversitesi’nde lisans ve Marmara Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. 2002-2014 yılları arasında bilgi hizmetleri sektöründe yönetici ve danışman olarak çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bilimmetri ve Sosyometri sahalarında çeşitli yayın ve faaliyetler yapan Tunç, hâlihazırda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

EndNote Eğitim Seminer İçeriği:

• Atıf nedir?
  • Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma
  • EndNote nedir?
  • Kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
  • Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)
  • Referans kaydı import seçenekleri (direct export, import filtreleri ve pdf import)
  • Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection (ebsco), Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
  • Kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme… )
  • EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme…)

08/12/2015