Konuşmalar VI

İstatistik Ne Zaman Doğruyu Söyler?

IUSAM_Konusmalar_006_Afis_02İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi

KONUŞMALAR VI: Doç.Dr.Murat KAYRİ

23 KasımPazartesi 2015 / 17.00 Edebiyat Fakültesi Kurul Odası

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Konuşmalar’ın altıncı konuğu “Nicel Araştırmalara ait Bulguların Genellenebilirliği Üzerine Bir Sohbet: İstatistik Ne Zaman Doğruyu Söyler? başlıklı konuşması ile Doç.Dr. Murat Kayri olacak.

Konferans 23 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 17:00’de Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecek. Program öncesinde saat: 16.30’da ikram olacaktır.

Katılımcı kayıt formunu doldurmak için lütfen tıklayınız.

Doç.Dr. Murat Kayri (Biyografi)

Dr. Murat Kayri, lisans ve yüksek lisansını Bilgisayar alanından, doktorasını ise Biyometri bilim dalında tamamlamıştır. Dr. Kayri, 2011 yılında Bilgisayar-Kontrol Teknolojileri ve İstatistik alanında doçentlik unvanını almıştır. Disiplinlerarası çalışmalara imza atan Dr. Kayri, Yüzüncü Yıl ve Beykent Üniversitelerinde çalışmıştır. 2011 yılından beri Muş Alparslan Üniversitesi’nde hizmet vermektedir. Dr. Kayri, aynı zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görevlidir. ABD Georgia State Üniversitesi’nde lisansüstü düzeyde “Data Mining Approach in Social Sciences Researches”, “Advanced Statistical Techniques” derslerini veren Dr. Kayri; İspanya, Beyrut, Romanya, İtalya, İsveç, Fas gibi birçok ülkede bilimsel faaliyetlerde bulunmuş ve birçok üniversitede istatistiğe yönelik dersler vermiştir. Dr. Kayri’nin akademik ilgi alanları; veri mühendisliği, sosyal bilimlerde yöntembilim ve istatistiksel süreçler, yapay zekâ, veri madenciliği ve karar ağaçları şeklinde tanımlanabilir. AB, TÜBİTAK ve BAP projelerinde yürütücü, yardımcı araştırmacı olarak görev alan Dr. Kayri, sosyal bilimlere yönelik birçok uluslararası-ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Ayrıca EDAM’ın bünyesinde yayımlanan ve SSCI olan Kuramda ve Uygulamada Eğitim Bilimleri Dergisi’nin alan editörlüğünü (Ölçme ve Değerlendirme) yürütmektedir.

12/11/2015