Yaşlılık Araştırması Tanıtım Toplantısı

İstanbul’da Yaşlı Hizmetleri ve Yaşlıların Mevcut Durumu Araştırması

Tanıtım Toplantısı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştirilen İstanbul’da Yaşlı Hizmetleri ve Yaşlıların Mevcut Durumu Araştırması projesinin Tanıtım Toplantısı 26 Mayıs 2015 tarihinde saat: 14.00’te İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Tanıtım toplantısında proje kapsamında yürütülen araştırma sonuçları dinleyicilerle paylaşılacak.

Yaşlıların sağlık durumları, sosyal ilişkileri, yaşam memnuniyeti ve beklentileri, kentten ve kentsel hizmetlerden memnuniyetleri ve beklentileri ile yaşlıların yaşlılık algısı temalarının yer aldığı araştırmada, nitel araştırma kapsamında 24 kişiyle derinlemesine mülakat, nicel araştırma kapsamında ise 1044 kişi ile yüz yüze anket uygulaması gerçekleştirilmiş, ayrıca bir alanda faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının, akademisyenlerin, STK’ların ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlenmiştir.

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Didem Danış,  İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aysan, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden  Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar, Trakya Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Yıldırım Kaptanoğlu ve Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Harun Ceylan’ın destekleriyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk tarafından yürütülen projede İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğrencileri görev almıştır.

Katılım sınırlıdır, lütfen aşağıdaki linkten kayıt yaptırınız.

Tarih: 26 Mayıs 2015

Saat: 14.00

Yer: İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi, Beyazıt (Tarihi ana kapı yanındaki Eczacılık Fakültesinin arkasında yer almaktadır.)

Ayrıntılı bilgi için

Büşra Turan