Sosyoloji Araştırma Merkezi Açıldı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi, 12 Şubat 2015 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı.

Törene , İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri, yöneticileri ve öğrencilerinin yanısıra  çok sayıda üniversiteden de bilim insanı katıldı.  İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (BAP) “Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin Alt Yapısının Oluşturulması ve Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında yürütülen çalışmaların en önemli aşaması olan teknik altyapının hazırlanması işlemleri hakkında hazırladığı sunumuyla proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk’ün konuşması ile başlayan tören,  Sosyoloji Bölümü Başkanı olan ve aynı zamanda Merkez’in müdürlüğünü yürüten Prof. Dr. İsmail Coşkun’un konuşması ile devam etti.  Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özkan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Sedat Murat, Edebiyat Fakültesi eski Dekanlarından Prof. Dr. Korkut Tuna ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar  Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığını ve Sosyoloji Bölüm Başkanlığını yürütmüş Prof. Dr. Esin Küntay’ın konuşmalarının ardından kurdela kesme merasimi ile Araştırma Merkezi hizmete açıldı.

Sosyoloji Araştırma Merkezi, Türkiye’de yaşanan hızlı toplumsal dönüşümü bilimsel yöntemlerle izleyerek ulusal ve uluslararası boyutta sosyal politika önerileri geliştirmeyi amaçlıyor. Çalışmalara başlayan Sosyoloji Araştırma Merkezi, Türkiye’deki sosyolojik araştırmalara katkı sağlamasının yanısıra bu araştırmaların uluslararası bilimsel platformlara taşınmasına da önemli bir katkı sunacak.

19/03/2015