Sosyoloji Araştırma Merkezi Açılıyor

araştırma merkezi logo küçük

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi, 12 Şubat 2015 Perşembe günü, İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yunus Söylet’in de katılacağı bir törenle açılıyor.

Sosyoloji Araştırma Merkezi, Türkiye’deki sosyolojik araştırmaların nicelik ve nitelik olarak artmasına katkı sağlayacağı gibi, uluslararası bilimsel platformlara taşınmasına da önemli bir katkı sunacak.

İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (BAP) “Sosyoloji Araştırma Merkezi’nin Alt Yapısının Oluşturulması ve Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında yürütülen çalışmaların en önemli aşaması olan teknik altyapının hazırlanması işlemleri tamamlandı. Çalışmalara başlayan Merkez’in müdürlüğünü aynı zamanda Sosyoloji Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. İsmail Coşkun yürütecek.

Türkiye’de son dönemlerde hızlı bir toplumsal dönüşüm yaşanmaktadır. Genel iktisadi yapıdaki değişimlere paralel olarak nüfus artışı, göç, iş piyasası, gelir dağılımı, sosyal politikalar ve iktisadi sektörler gibi alanlarda yaşanan değişimler toplumsal yapıyı da doğrudan etkilemektedir.

Edebiyat Fakültesi bünyesinde hizmet verecek olan Araştırma Merkezi, toplumsal değişimi ve dönüşümü bilimsel yöntemlerle izleyerek, ulusal ve uluslararası boyutta sosyal politika önerileri geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, alanında uzman kişi ve kurumlardan alınacak eğitimlerle, Merkez bünyesinde çalışacak akademisyenlerin niteliklerinin artırılması hedefleniyor. Sosyoloji Araştırma Merkezi, Türkiye’deki sosyolojik araştırmaların nicelik ve nitelik olarak artmasına katkı sağlayacağı gibi uluslararası platforma taşınmasını da mümkün kılacaktır.

Sosyoloji Araştırma Merkezi, 12 Şubat 2015 Perşembe günü, Saat 13.30’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’te, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in de katılacağı bir törenle hizmete açılacak. Törene, İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri, yöneticileri ve öğrencilerinin yanı sıra, çok sayıda üniversiteden de bilim insanının katılması bekleniyor.

IUSAM_Davetiye

09/02/2015