Araştırma Deneyimleri – 4

ArastirmaDeneyimleri_004-2-258x363Yeni Medya Çalışmalarında Araştırma Yöntem ve Tekniklerinin Uygulanışı: Araştırmacının Pozisyonu ve Araştırma Etiği

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Araştırma Deneyimleri – 4 etkinliği ile devam ediyor. Araştırma Deneyimleri’nin dördüncü konuğu “Yeni Medya Çalışmalarında Araştırma Yöntem ve Tekniklerinin Uygulanışı: Araştırmacının Pozisyonu ve Araştırma Etiği” başlıklı konuşması ile Prof. Dr. Mutlu Binark olacak. Seminer, 3 Mayıs 2016 Salı günü saat 14:00’da Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilecek.

Davetlisiniz…

Prof. Dr. Mutlu Binark

1989 yılında Ankara Üniversitesi B.Y.Y.O. Radyo – Televizyon – Sinema Bölümünden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalarını Ankara Üniversitesi S.B.E’de gerçekleştirdi. 1999 yılında “İletişim Bilimleri” alanında doktora derecesi, 2003 yılında “İletişim Bilimleri” doçenti ünvanını aldı. Tokyo Üniversitesi’nde doktora saha çalışması için Japon Hükümeti bursuyla,  Aarhus Üniversitesi ve Odense Üniversitesi’nde ise Danimarka Hükümeti ve TUBA bursuyla doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2007-2014 yılları arasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Bilişim ve Enformasyon Teknoloji Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılından bu yana TÜBİTAK SOBAG  Danışma Kurulu üyesi olarak hizmet vermektedir. Alternatif Bilişim Derneği’nin kurucu üyelerindendir.

Çalışma alanlarını iletişim sosyolojisi, eleştirel medya okuryazarlığı ile yeni iletişim teknolojileri/yeni medya oluşturmaktadır. Yayınlanmış bazı çalışmaları arasında İnternet, Toplum, Kültür (B.Kılıçbay ile birlikte der.) (2005); “Kültürlerarası İletişim Çalışmalarının Türkiye Haritası” Kültür ve İletişim (2006); Zaman ve Uzam İçinde Haydarpaşa Garı: Görsel ve Sözlü Tanıklık (2007) (İ.Kocabıyık ve G.Çulha ile birlikte); Yeni Medya Çalışmaları (der.) (2007); Eleştirel Medya Okuryazarlığı (Mine Gencel-Bek ile birlikte) (2007); Kültür Endüstrisi Olarak Dijital Oyun (Günseli Bayraktutan-Sütcü ile birlikte) (2008); Dijital Oyun Rehberi:Oyun Tasarımı, Oyuncu ve Türler (Günseli Bayraktutan-Sütcü ve Işık Barış Fidaner ile birlikte derleme) (2009); Toplumsal Paylaşım Ağı Facebook: Görülüyorum Öyleyse Varım! (2009, A.Toprak, A.Yıldırım, E.Aygül, S.Börekçi ve T.Çomu ile birlikte) Yeni Medyada Nefret Söylemi (2010); STÖ’ler için Bilişim Rehberi (2011) (K.Löker ile birlikte); Türkiye’de Dijital Gözetim (2012) (ortak kitap); Ayın Karanlık Yüzü: Yeni Medya ve Etik (G.Bayraktutan ile) (2013); Siyasetin Yeni Hali: Vaka-i Sosyal Medya (Doğu, Özçetin, Bayraktutan, Binak, Çomu, İslamoğlu, Telli-Aydemir) (2014); Yeni Medya Çalışmalarında Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Der.) (2014, 2015) sayılabilir. Folklor/Edebiyat Dergisinin Yeni Medya Çalışmaları özel sayısının tema editörüdür (Sayı 83, 2015).

Veri etiği, yeni medyada etik ilkeler ve yeni medya okuryazarlığı üzerine çalışmalarına devam etmektedir. www.yenimedya.wordpress.com ve www.dijitaloyunkulturu.wordpress.com  bloglarının yazarıdır

01/05/2016

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü