YAŞLANMANIN SOSYOLOJİSİ
SOSYOLOJİ DERGİSİ YAYIMLANDI

SOSYOLOJİ DERGİSİ

YAŞLANMANIN SOSYOLOJİSİ TEMALI SAYISI YAYIMLANDI

1914’te kurulan ve Türkiye’de sosyolojinin bilimsel disiplin olarak gelişmesine önemli katkılar sağlayan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü bünyesinde yayımlanan Sosyoloji Dergisi 36/2 sayısının yaşlanmanın sosyolojisine ayırdı.

Yaşlılık ve yaşlanma olgusuna ilişkin sosyolojik perspektifle ve disiplinler arası bir yaklaşımla yapılacak çalışmalara ihtiyaç olduğundan hareketle hazırlanan sayıda hem sosyolojiden hem de farklı disiplinlerden akademisyenlerin makaleleri yer almaktadır. Türkiye’de yaşlanma, toplumsal açıdan yaşlanma ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetler temalarının ön plana çıktığı sayıda, yaşlanmanın farklı boyutlarını ele alan çok sayıda makale bulunmaktadır. Editörlüğünü Murat Şentürk (İstanbul Üniversitesi) ve J. Scott Brown’ın (Miami University) yaptığı bu sayının alana mütevazı bir katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Derginin içeriğine erişmek için tıklayınız.

Yaşlılıkta Ayrım: Çağdaş Türkiye’de Yerel Yönetimleri Bekleyen Zorluklar

Yazar/lar: Özgür ArunÇağrı Elmas Tam Metin (PDF) • Öz • Kısa Link

Çalışma Yaşamında Yaşlı Ayrımcılığı mı Yaş Ayrımcılığı mı?

Yazar/lar: Seda Topgül Tam Metin (PDF) • Öz • Kısa Link

Yaşlanmadan Yaşamak: Farklı Gelir Düzeyindeki Kadınların Anti-Aging Davranışları Üzerine Bir Araştırma

Yazar/lar: Nilüfer Korkmaz YaylagülSuzan YazıcıGülgün GündüzCem Oktay Güzeller Tam Metin (PDF) • Öz • Kısa Link

Türkiye’de Yerinde Yaşlanma ve Mekân Gerontolojisinin Temel Parametreleri