Lisansüstü Programlara Başvurular!
22 Mayıs-12 Haziran 2017

Lisansüstü Programlarımıza başvurular başladı! İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı çatısı altında faaliyet gösteren Sosyoloji Yüksek Lisans Programı, Sosyoloji Doktora Programı, Kent Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve ilk kez bu yarıyılı öğrenci alacak olan Göç Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başvuruları başlamıştır. Bu yarıyıl Sosyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki STK Tezsiz Yüksek Lisans Programına 10, tezli yüksek lisans programlarına (Sosyoloji, Kent ve Göç) 8’er, Sosyoloji Doktora Programı’na ise 5 yeni öğrenci kabul edilecektir. Başvurular 22 Mayıs-12 Haziran 2017, mülakatlar ise 15-16 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sosyoloji Doktora, Sosyoloji Yüksek Lisans, Göç Çalışmaları Yüksek Lisans ve Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programlarına başvuru için bölüm sınırlaması bulunmamaktadır. STK Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvuru için de hangi bölüm olduğuna bakılmaksızın lisans mezuniyeti şartı aranmakta, buna karşın ikinci öğretim tezsiz bir program olduğu için ALES ve yabancı dil şartı aranmamaktadır. Program ücreti üç taksit halinde ödenmektedir ve toplam 10,500 TL’dir. İstanbul Üniversitesi personeli, eşleri ve çocuklarına indirim uygulanmaktadır ve indirimli ücret 7,500 TL’dir. Başvurular online olarak basvuru.istanbul.edu.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Başvuru Kılavuzu için tıklayınız. Online Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.
29/05/2017

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü