Araştırma Deneyimleri–5
28 Şubat 2017, 17:00

Araştırma Deneyimleri–5 arastirmadeneyimleri_005

Teknoloji Karşısında Ustalık Bilgisinin Dönüşümü: Hekimler ve Pilotlar

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek olan Araştırma Deneyimleri – 5 etkinliği ile devam ediyor. Araştırma Deneyimleri’nin beşinci konuğu “Teknoloji Karşısında Ustalık Bilgisinin Dönüşümü: Hekimler ve Pilotlar” başlıklı konuşması ile Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali ERGUR olacak.

Seminer, 28 Şubat 2017 Salı günü saat 17:00’da Edebiyat Fakültesi Amfi 4’de gerçekleştirilecektir.

Davetlisiniz…

Prof. Dr. Ali ERGUR

1966 yılında Atina’da doğdu. 1985 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1989’da lisans, aynı üniversitede Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında 1992’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Doktora Programı’ndan 1997 yılında mezun oldu. 1990-2000 arasında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak, 2000 yılından itibaren de Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yardımcı doçent, doçent (2003) ve profesör (2010) unvanlarını aldı. İletişim sosyolojisi, teknoloji, sanal gerçeklik, gözetim, tüketim, sanayi-sonrası toplum, ekonomik seçkinler, kültür sosyolojisi, müzik sosyolojisi alanlarında bilimsel çalışmalar yürütmüştür. Yayınlanmış birçok bilimsel makalesinin yanı sıra beş kitabın yazarı ve editörüdür: Portedeki Hayalet. Müziğin Sosyolojisi Üzerine Denemeler, Bağlam, 2002; Görkemli Unutuş. Toplumsal Belleğin Kıvrımlarında Dumlupınar Faciası, Bağlam, 2006; Le Technocentrisme. Promesses et menaces de l’ère informatique, L’Harmattan, 2009; Müzikli Aklın Defteri. Toplumbilimsel İzdüşümler, Pan, 2009; Buruk Şenlik, Enformasyon Toplumunda Anomi ve Yabancılaşmanın Yeni Biçimleri, Phoenix Yayınları, Ankara, 2016.

Ali Ergur, bugüne kadar Marmara, Galatasaray, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Erciyes üniversitelerinde, Harp Akademileri’nde çeşitli dersler vermiştir. Halen Galatasaray Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı’nda doktora, Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisans dersleri vermektedir.

07/02/2017

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü