STK ve Sosyal Sorumluluk

Sosyal Girişimcilik 1STK ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi Dersi Öğrencileri Sosyal Girişimcilik Projelerini Sundu

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı STK ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi Tezsiz yüksek lisans programı öğrencileri Sosyal Girişimcilik dersi kapsamında oldukça dikkat çekici ve uygulanabilir girişimcilik projelerini Sosyoloji koridorunda yapılan açık ders ile anlattılar.

Bu dönemin son Sosyal Girişimcilik dersi 9 Mayıs’ta Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü koridorunda herkese açık olarak yapıldı. Öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları profesyonelleri aratmayan proje afiş ve broşürleri koridordaki duvarları süslerken, sahipleri tarafından projenin farklılığı, hangi toplumsal kesime, nasıl bir fayda sağlayacağı ayrıntılı bir biçimde katılımcılarla paylaşıldı. Daha sonra ise 205 numaralı salonda, her öğrencinin sosyal girişimcilik projesini anlattığı kamu spotu olarak tasarlanan kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Öğretim görevlisi Hülya Denizalp, “öğrencilerin ders performanslarının beklentilerin çok üzerinde olduğunu, ders ödevi olarak hazırlanan sosyal girişimcilik projelerinin neredeyse tamamının uygulanabilir ve umut vadeden projeler olduğunu” belirterek, bu sosyal girişimcilik projelerinin ilgili STK’lar ile irtibata geçilerek topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Ders dönemi kapanışında, öğrencilerin ders ve ödev performanslarını değerlendiren Denizalp, STK’lar için en önemli sorunlardan birinin kaynak yaratma olduğunu söyleyerek, öğrencilerin yürütecekleri sosyal girişimcilik çalışmaları için ihtiyaç duyulacak kaynaklar için de çözüm geliştirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerden bazıları STK’lar ile biraraya gelerek hazırladıkları sosyal girişimcilik projeleri uygulamaya geçirirken, bazılarının ise görüşmeleri devam ediyor.

Şu anda 21 öğrencisi bulunan, Türkiye’deki STK sektörüne uzman isimler ve projeler kazandırmayı hedefleyen STK ve Sosyal Sorumluluk Yüksek Lisans Programı, 2016-2017 eğitim öğretim yılı Güz döneminde ilk mezunlarını verecek.

16/05/2016

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü