3.FARS DİLİ VE ED.OLİMPİYATI

FARS1FARS3FARS2

3. FARS DİLİ VE EDEBİYATI OLİMPİYATLARI’NDA DA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ŞAMPİYON OLDU

Ankara’daki İran İslam Cumhuriyeti Kültür Müsteşarlığı tarafından iki yılda bir düzenlenen Fars Dili ve Edebiyatı Olimpiyatları’nın üçünçüsü 2 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da yapılan finalle sona erdi.

Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katıldığı olimpiyatın final aşaması yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapıldı.

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Porf. Dr. Ali Güzelyüz İle Doç. Dr. Muhammed Hasan Hasanzade Niri’nin de jüri üyesi olarak katıldıkları olimpiyatın final aşamasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı öğrencilerinden Zeynep Karabulut, Jawid Masumi, Fatma Batkitar ve Fatma Beyaz Batkitar hem lisans hem de lisansüstü kategorilerde dereceye girerek şampiyon oldular.

Olimpiyatın ödül dağıtma töreninde İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd ile İran İslam Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Hasan Sefer Hani yaptıkları konuşmalarda, olimpiyatta şampiyon olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerini kutlayarak ödül ve başarı belgelerini verdiler.

2012 ve 2014’te yapılan 1. ve 2. Fars Dili ve Edebiyatı Olimpiyatları’ nda da ödüllerin çoğunu İstanbul Üniversitesi öğrencileri alarak Şampiyon Olmuştu.

Öğrencilerimizi tebrik eder, Başarılarının devamını dileriz.

22/04/2016
2004 defa okundu