Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı

Uygulamalı Psikoloji ABD bölümümüzde 2 ayrı alanda yürütülmektedir. Bunlar Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ve Klinik Psikoloji alanlarıdır.

Endüstri ve Örgüt psikolojisi alanında 1 profesör, 1 doçent ve 1 araştırma görevlisi bulunmakta ve liderlik, iş stresi, kişilik, personel seçimi, kariyer ve pozitif psikoloji gibi konular üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

Klinik psikoloji alanında 1 profesör, 1 doçent, 2 yarımcı doçent ve 9 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bölümümüzde klinik psikoloji ‘Psikanalitik Psikopatoloji’ ve ‘Klinik Sağlık Psikolojisi’ olmak üzere 2 ayrı araştırma alanı üzerinden çalışılmaktadır.

Psikanalitik Psikopatoloji alanında, yetişkin ve ergen psikopatolojilerine psikanalitik kuram ışığında yaklaşılmakta, psikanalitik araştırma yöntemleri ile çalışılmaktadır. Yoğunluklu olarak projektif testler, psikosomatik hastalıklar, yeme bozuklukları, perinatalite gibi alanlarda çalışmalar yürütülmektedir.

Klinik sağlık psikolojisi alanında  kronik fiziksel hastalığı olan bireylerle bilişsel davranışçı paradigma ışığında hastalık yaşantısı, hastalık ile ilişkili psikososyal değişkenler ve tedavide kullanılan bireysel/grup psikoterapi müdahaleleri çalışılmaktadır.

Anabilim dalı kadromuz:

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi

Prof. Dr. Pınar ÜNSAL

Doç. Dr. İlknur ÖZALP TÜRETGEN

Arş. Gör. Ferhat AYYILDIZ

Psikanalitik Psikopatoloji

Prof. Dr. Tevfika TUNAYBOYLU İKİZ (Anabilim Dalı Başkanı)

Yrd. Doç. Dr. Bengi PİRİM DÜŞGÖR

Yrd. Doç. Dr. Ayşe Elif YAVUZ SEVER

Arş. Gör. Özgün TAKTAKOĞLU

Arş. Gör. Kübra KOÇ

Klinik Sağlık Psikolojisi