İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Türkiye’de psikoloji bilimini üretmek, yaygınlaştırmak ve psikolog yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Halen, bölümümüz, kuruluşundan bugüne taşıdığı alanında öncü olmak vizyonuyla, bilimsel araştırma ve yayınlarıyla ulusal ve uluslararası camiada tanınan ve yetkin psikologlar yetiştiren bir kurum olmayı hedeflemektedir.

Bölümümüz, 2014 yılında Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilerek hem bilimsel üretim hem de öğretim süreçlerinin düzenlenmesi bakımından yeterli niteliklere sahip olduğunu belgeledi ve akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştır.

Ülkemizde kurulan ilk psikoloji bölümü olan ve ilk mezunlarını verdiği 1938 yılından bu yana bu bilimin gelişimine hizmet veren bölümümüz 21. Yüzyılda da niteliklerini geliştirmeye devam ederek çalışmalarını sürdürmektedir.

bahar-bahce-b-alparslan

Fotoğraf: B. Alparslan

Bölümümüzde Deneysel Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji, Sosyal Psikoloji ve Gelişim Psikoloji alanında uzmanlaşmış kadromuz tarafından dersler verilmekte ve akademik çalışmalar yürütülmektedir.

Bölümümüz mezunları, insan kaynakları bölümleri, araştırma şirketleri, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzur evleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi kurum ve kuruluşlarda psikolog olarak çalışabilmektedir.

24/02/2017