Yandal ve Çift-anadal

Öğrenme Psikolojisi I * 3 X X
Anormal Davranışlar Psikolojisi I 4 X
Psikolojide Niteliksel Araştırma Yöntemleri  I* 3 X
 * İşaretli derslerin ilk senede alınmaması tavsiye edilir. GÜZ DÖNEMİ TOP: 20 Kredi GÜZ DÖNEMİ TOP: 36 Kredi
  • Yukarıda listelenmiş olan ve programınızda (yandal/çift anadal) yer aldığı sütunda X ile işaretlenmiş olan dersleri başarıyla tamamladığınızda sertifika/diploma almaya hak kazanırsınız. Otomasyon sisteminde bu dersleri göremiyorsanız mutlaka Öğrenci İşleri ile görüşünüz.
  • Bu dersler dışında başka bir ders seçmeyiniz. Aksi takdirde mezuniyetiniz sırasında sorun yaşayabilirsiniz.
  • Yukarıdaki liste sadece GÜZ DÖNEMİ içindir. Bahar dönemi dersleri gelecek dönem ilan edilecek ve otomasyon sisteminde görülebilecektir.
  • Bu listedeki tüm dersleri bu dönem seçmeniz gerekmemektedir. Bu ders listesi içinden esas bölümünüzdeki ders programınıza uygun (çakışmayan) dersleri seçmeye özen gösteriniz. Örneğin, iki sende programı bitirmeyi hedefleyen bir öğrenci, bu derslerin yarısını bu dönem diğer yarısını ise diğer güz dönemi alabilir.
  • Yandal ya da çift anadal mezuniyet kriteri, giriş yılınızda ilan edilen ders listesinin altındaki “güz ve bahar dönemleri genel toplam kredi sayısı”na başarıyla ulaşmış olmaktır. Bu toplam kredi sayısı öğrencinin giriş yılına göre değişebilir. Ancak her öğrenci, mezun olmak için kendi giriş yılındaki toplam krediyi tamamlamış olmak zorundadır. 2011’den itibaren genel toplam kredi sayısı YANDAL için 39, ÇİFT ANADAL içinse 69’dur.
  • UYARI: Giriş yılınızda size verilmiş olan ders listesindeki kimi dersler değişmiş, kaldırılmış olabilir. Bu durumda bu derslerin yerine yeni ders programından dersler almanız gerekir ve böylece mezuniyet için gerekli olan toplam kredi sayısına ulaşmış olursunuz. Yeni ders seçimi için lütfen danışmanınıza başvurunuz.

Tolga Yıldız, Arş. Gör.

15/07/2013