Yrd. Doç. Dr. Deniz ATALAY ATA

• Dâhili: 15783
  • Websitesi: http://aves.istanbul.edu.tr/datalay/

Görüşme Saatleri:

• Lisans: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, 2002.
  • Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi,  Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı, 2005.
    Tez: Yetişkinlerde Planlama: Londra Kulesi Testi’nin Geçerlilik ve Güvenilirlik Çalışması.
  • Doktora: İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı, 2011
    Tez: Yaşlanmada Sirkadyen Ritimlerin Yönetici İşlevlere Etkisi.

Araştırma ilgileri

• Planlama, Yönetici İşlevler.

Yayınlar

Özgün eserler:

Çeviriler, derleme eserler ve kitap bölümleri:

Süreli yayınlar:

• Atalay, D., Cinan, S. (Baskıda). Yetişkinlerde planlama becerisi: Londra Kulesi  (LKDX) Testinin standardizasyon ve g üvenilirlik çalışması. Türk Psikoloji Dergisi.
  • Cinan, S., Atalay, D., Şişman, S., Başbuğ, G., Dervent-Özbek, S., Teoman, D., Karagöz, A., Karadeniz, A.Y., Beykurt, S., Süleyman, H., Memiş, H. Ö. & Yurtsever, Ö.D. (2007). Memory for object locations: Priority effect and sex differences in associative spatial learning. Learning and Motivation, 38, 326-341.

Bildiriler/Posterler:

Projeler

A standardization of TOLDX in Turkey, MHS,

• Proje Yöneticisi: Sevtap Cinan ve Deniz Atalay.

Türk Hava Kuvvetlerinin İdeal Pilot Subay Kişilik Profili (İ.Ü. Döner Sermaye Kapsamında yapılmıştır).

• Proje tarihi: 2004-2005.
  • Proje ekibi: Prof. Dr. Nursel Telman, Doç. Dr. Pınar Ünsal, Yrd. Doç. Dr. Sevtap Cinan, Arş. Gör. İlknur Özalp Türetgen, Arş. Gör. Deniz Atalay, Dalga Teoman (Y.L. Öğrencisi), Hediye Süleyman (Y.L. Öğrencisi).

06/04/2017