YURTDIŞI YOLLUK ÖDEMESİ

YURTDIŞI YOLLUK ÖDEMESİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1 ) Uçak Bileti ve Faturası  (üzerinde “Fatura yerine geçer” ibaresi bulunan e-biletlerde (uçak) fatura zorunluluğu yoktur.) * Fatura veya havayolu şirketi tarafından antetli kağıtlarına basılmış kaşeli imzalı bilet veya elektronik bilet ödeme için gereklidir. * Üzerinde “Elektronik Bilet Bilgisi” yazan çıktılar ve e-mail çıktıları elektronik bilet değildir ve fatura yerine geçmezler. 2 ) Katılım belgesi aslı ya da fotokopisi  (Fotokopi olan Katılım belgesi Fakülte Sekreterliği tarafından aslı gibi onaylanmalıdır.) 3 ) Katılım Belgesinin tercümesi  (Tercüme yapan, tercüme tarafımdan yapılmıştır diye imza atmalı,  Bölüm ya da ABD Başkanı tarafından aslına uygun tercüme edildiğine dair imzalanmalıdır). 4 ) Kayıt ücreti yatırıldıysa Faturası yada Ödendi Belgesi  (Asıl) 5 ) Fatura ya da Ödendi Belgesinin tercümesi (Tercüme yapan, tercüme tarafımdan yapılmıştır diye imza atmalı, Bölüm ya da ABD Başkanı tarafından aslına uygun tercüme edildiğine dair imzalanmalıdır.) 6 ) Pasaport Fotokopisi  (Resimli sayfa ve giriş-çıkış kaşelerinin bulunduğu sayfa) 7 ) Fakülte Yönetim Kurulu Kararı 8 ) Rektörlük İzin Oluru 9 ) Bildiri özeti 10 ) Banka Beyannamesi (1 Adet) * Fakülte destekli ödemeler için tıklayınız… * BAP destekli yolluklar için tıklayınız… 11 ) Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Formu  (1 Adet)  Form için tıklayınız…     Konaklama Giderine İlişkin Fatura Yurtdışına çıkışlarda seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü için ödenecek ücretler, o ülkeye ilişkin gündelik miktarının %50 artırılması suretiyle hesaplanır. Türkiye’den yurtdışına geçici görevle gönderilenlerden, seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü ile sınırlı olmak kaydıyla yurtdışında yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri fatura ile belgelendirenlere, faturada gösterilen günlük yatak ücretinin yukarıdaki şekilde artırımlı olarak hesaplanan gündeliklerinin %40’ını aşması halinde, aşan kısmın %70’i ayrıca ödenir. Yurtdışı yevmiye hesabında söz konusu döviz tutarının; bildirim formunun doldurulduğu gün Merkez Bankası (www.tcmb.gov.tr) döviz satış kuru baz alınarak TL karşılığı beyan edilmelidir. K.K.T.C gündeliklerinde %50 artırımlı gündelik hesaplanmaz.
26/11/2013