Navisalvia

T.C. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesinin, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından, 2003’ten bu yana her yıl düzenlenmekte olan Navisalvia: Dr. Sina Kabaağaç’ı Anma Toplantısı, klasik filoloji ve antikçağ kültür tarihi başta olmak üzere felsefe, sanat tarihi, arkeoloji, tarih ve edebiyat gibi farklı disiplinlerden akademisyenlere her sene farklı bir konu başlığıyla, antikçağa ilişkin fikir alışverişinde bulunma ve bilimsel bulgularını ortaya koyma olanağı sağlayan bilimsel bir toplantıdır. Adına bu toplantıyı düzenlediğimiz, İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının öğretim üyelerinden merhum Dr. Sina Kabaağaç, kendisinden sonraki pek çok akademisyene yol göstermiş özgün yaklaşımıyla klasik filoloji alanında yalnız İstanbul Üniversitesi bünyesinde değil, Türkiye çapında da önemli gelişmelere ön ayak olmuştur.  Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç’ın oğlu olan Sina hocamız, yaşam stiliyle ve kurduğu ilişkilerle bugünün akademisyenlerine  bir örnek teşkil etmektedir. Bu açıdan, toplantımızın bir diğer amacı, kendisini şahsen tanıma fırsatı yakalayamamış olan yeni nesillere Dr. Sina Kabaağaç’ın insani ve akademik kişiliğini mümkün olduğu ölçüde tanıtmaktır. Her yıl belirli bir temanın işlendiği toplantımız, düzenli olarak yayımlanan bildiri kitabıyla klasik filoloji alanında önemli bir yayının doğmasını da sağlamış ve Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek disiplinler arası klasik filoloji toplantısı olarak akademik sahnede yerini almıştır.

Dünden Bugüne Navisalvia

17/10/2016