Tabucchi: kırılmış görüntü ve gözdengeçirilmiş “şehir”

14. Dünyada İtalyan Dili Haftası kapsamında-

Tabucchi: kırılmış görüntüler ve gözdengeçirilmiş "şehir"

Prof. Anna Dolfi'nin konferansı

Inserire qui il titolo dell'evento (seconda lingua)

Tabucchi: kırılmış görüntüler ve gözdengeçirilmiş ''şehir'' Konferans sadece italyancadır.

Anna Dolfini Floransa Üniversitesi modern ve çağdaş İtalyan edebiyatı ordinaryus profesörü ve Accademia Nazionale dei Lincei üyesidir. Filolojiyi eski yazı ve tarihle birleştiren işleri arasında özellikle Leopardi üzerine yaptığı çalışmalardan, 19.yy ve Üçüncü jenerasyon arasındaki düz yazı ve şiirlerden bahsedebiliriz. Melankoli araştırmacısı olup modern edebiyatlarda değişebilirlik ve ikilik, delilik ve nevroz, melankolik hastalıklar ve melakoli, mektupsal yazımların journal intime konularu üzerine “Öznellik Şekilleri”ne adanmış kıyaslama boyutlu bir dizi eser yayına hazırlamıştır. Antonio Tabucchi’ye gelince Notturno indiano, 1996, Antonio Tabucchi, la specularità il rimorso, 2006; Gli oggetti e il tempo della saudade. Le storie inafferrabili di Antonio Tabucchi üzerine yorumlarını bulunmaktadır. Notturni’ di Antonio Tabucchi, 2008 konulu sempozyum notları da tarafından hazırlanmıştır. Yazar son kitabının (Di tutto resta un poco. Letteratura e cinema, Milano, Feltrinelli, 2013)yayına hazırlama işini kendisine vermiştir.

Bilgiler

Tarih: 23 Ekim 2014 Perşembe

Saatler: 10.30

Yer: İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Amfi 2, 4 kat - Ordu cad. No. 196, Laleli